Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Galați: lansare carte și expoziție ,,Destine artistice”

8 noiembrie, 2017 @ 08:00 - 17:00 EET

Muzeul de Artă Vizuală Galați are plăcerea să vă invite la dublul eveniment ce se va desfășura miercuri, 8 noiembrie, la ora 18.00: lansarea cărții ,,Destine artistice” de Corneliu Stoica și vernisajul expoziției cu același nume.
,,Cartea criticului de artă Corneliu Stoica „Destine artistice” (Editura „Axis Libri”, Galați, 2017) reprezintă un studiu de sinteză, extrem de bine documentat, o readucere în atenția publicului iubitor de artă a plasticii românești gălățene reprezentată de 22 de artiști care astăzi nu mai sunt printre noi, dar care, prin activitatea lor artistică, au avut o mare contribuție la crearea și consolidarea Filialei Galați a U. A. P. R., aducând, în același timp, un imens aport întregii arte românești contemporane.
Demn de apreciat este modul în care această carte acoperă o muncă impresionantă, reflectată atât în bogăția informației pe care ne-o aduce referitor la viața artiștilor gălățeni – scriitorul oferindu-ne la fiecare artist în parte o descriere biografică amănunțită, foarte bine documentată în arhivele Naționale ale României sau din studiul lucrărilor de specialitate – cât și în aprecierile critice ale stilului fiecăruia, printr-o pertinentă și amănunțită analiză a demersului lor artistic, ce acoperă toate genurile artei plastice: pictură, sculptură, grafică sau arte decorative. […]De asemenea, materialul ilustrativ, format din reproduceri ale lucrărilor atent selectate pentru a puncta stilul fiecărui plastician și o serie de fotografii ale artiștilor, întregește imaginea de ansamblu asupra vieții și operelor celor 22 de plasticieni. Astfel putem parcurge și vizual lucrările de pictură ale lui Nicolae Mantu, Dorotheei (Lola) Schmierer-Roth, Sorin Manolescu, Gheorghe Naum, Gheorghe Levcovici, Mihai Dăscălescu, Nicolae Spirescu, ale Emiliei Iacob, Doinei Elena Ștefănescu, Ioan Simion Mărculescu, Gheorghe Suciu, acuarelele lui Mihail Gavrilov, Elenei Hanagic, Emiliei Dumitrescu, sculpturile lui Vasile Vedeș, Marcel Grosu, Constantin Dimofte, Silviu Catargiu, Sergiu Dumitrescu, sculptura, pictura și grafica lui Vasile Onuț, grafica și pictura Paraschivei (Pașa) Smirnov sau pictografiile lui Aurel Manole.” (Roxana Bărbulescu,critic de artă)
Lansarea cărții va fi însoțită de vernisajul expoziției cu același nume, cuprinzând lucrări semnate de artiștii prezentați în carte, lucrări ce fac parte din patrimoniul muzeului.

Simona Biriș, șef departament Relații Publice

Detalii

Dată:
8 noiembrie, 2017
Oră:
08:00 - 17:00 EET
Categorii Eveniment:
,

Organizator

Muzeul de Artă Vizuală Galați
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul de Artă Vizuală Galați
Strada Tecuci 7
Galați, Galați Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare