Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Galați: Muzeul de Artă are plăcerea să vă invite la vernisajul expoziției de grafică ,,Ape”, semnată Nicolae Săftoiu, vineri 23 septembrie, ora 18.00

8 decembrie @ 10:40 EET

invit-saftoiu

Muzeul de Artă are plăcerea să vă invite la vernisajul expoziției de grafică ,,Ape”, semnată Nicolae Săftoiu, vineri 23 septembrie, ora 18.00.
Nicolae Săftoiu s-a născut pe 28 martie 1935 la Cozieni, Ilfov și a absolvit în 1958, Institutul de Arte Plastice ,,Nicolae Grigorescu” din București,secția Grafică. Lucrările sale au fost prezentate în întreaga lume, din Statele Unite ale Americii, Europa, America de Sud, până în Japonia. Are lucrări în colecții private din Franța, S.U.A.,Germania, Japonia. A primit Premiul Uniunii Artiștilor Plastici în 1968 și în 1980, Ordinul ,,Meritul Cultural”, clasa a V-a în 1969, Premiul Special la festivalul ,,Eurocon I” –Trieste, etc.
În perioada 1991-2000, Nicolae Săftoiu a realizat grafica bancnotelor puse în circulație de Banca Națională a României.

,, Știi, unii se cred minunați într-o lume de idioți. Eu sunt creator de crâmpeie, de frânturi și de fărâme. Am prefăcut în mine însumi tot ce-am avut în jur. Și-apoi, este esențial ca un artist bun să reușească să se împace cu toate lucrurile pe care nu le poate face. Toată viața am făcut ce-am vrut, dar și ce trebuia. Singurul lucru pe care îl respect în continuare cu sfințenie este supunearea docilă la tot ce-mi vine din subconștient.” (Nae Săftoiu) – fragment extras din cartea ,,De tine nu poți scăpa / Dana Potorac în dialog cu Nicolae Săftoiu”.

Vernisajul va avea loc în prezența artistului.

Simona Biriș

șef departament Relații Publice

Detalii

Dată:
8 decembrie, 2023
Oră:
10:40 EET
Categorie Eveniment:
Etichete Eveniment: