Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

Galaţi: Exponatul lunii mai 2023 la Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” | Diplomă de membru ai Societății Branșelor din Galați (1898)

1 mai - 31 mai

Exponatul lunii mai: Diplomă de membru ai Societății Branșelor din Galați (1898)
Muzeul de Istorie „Paul Păltănea”, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Galați, vă propune în luna mai mi ni-expoziția – Diplomă de membru al Societății Branșelor din Galați (1898).
Exponatul propus de muzeograf dr. Delia Pohrib valorifică un bun cultural deosebit extrem de rar și valoros, aflat în patrimoniul Muzeului de Istorie „Paul Păltănea”Galați. Geneza documentului Diplomă de membru al Societății Branșelor din Galați (1898) se regăsește la sfârșitul secolului al XlX-lea, mai exact la 14 aprilie 1896, când mai mulți meseriași, comercianți și funcționari au luat inițiativa înființării unei societăți care avea drept scop ajutorarea membrilor prin acordarea unor împrumuturi financiare care să contribuie la promovarea și dezvoltarea activităților meșteșugărești și comerciale, respectiv la ajutorarea familiilor acestora în cazuri de boală sau deces.
Exponatul, pe lângă valoarea estetică și artistică dată de ancadrament alegorii, simbolistica hagiografică reprezentându-l pe Sfântul llie (patronul meșteșugarilor), steaguri, înscrisuri, intermediază legături și conexiuni istorice cu unele documente aflate la Arhivele Naționale, dar și cu monumentul funerar construit de către societate în Cimitirul „Eternitatea” Galați (1905).
Mi ni-expoziția Diplomă de membru al Societății Branșelor din Galați (1898) va fi deschisă pentru vizitare începând cu data de 1 mai 2023, la Secția Lapidarium, str. Mr. lancu Fotea nr. 2BIS (vizavi de Biserica Greacă).

 

Detalii

Începe:
1 mai
Se termină:
31 mai
Eveniment Categories:
,
Site web:
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=274445451604845&id=100071181769314

Organizator

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați
str. Al. I. Cuza, nr. 80
Galați, Galați 800216 Romania
+ Hartă Google