Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Galati: expoziția ,,Blitz Venețian” semnată Florian Doru Crihană, vineri 13 mai, ora 18.00

9 iunie @ 01:35 EEST

Invitatie Crihana

Muzeul de Artă Vizuală Galați are plăcerea să vă invite la expoziția ,,Blitz Venețian” semnată Florian Doru Crihană, vineri 13 mai, ora 18.00.

Florian Doru Crihană s-a născut pe 7 aprilie 1958 la Galaţi și a absolvit Facultatea de Arhitectură Navală Galaţi în 1984.

În 1990 a fost descoperit și lansat în lumea artei satirice de către soții Gisela și Dieter Burkamp (Germania).

A susţinut peste 60 de expoziţii personale, dintre care cele mai cunoscute sunt cele tematice: “Veneţia”, “La Tour Eiffel”, “Bruges”, “Legnica”, “Titanic”, “Pordenone”, “Berna”, “Sacile”, “Potsdam”, “Strasbourg”, “La Réole”, “Valore della Poverta”, “Don Quijote de la Mancha” şi “Galaţi”.

A participat de-a lungul timpului, la expoziții colective din țară și din străinătate, printre care cele de la Muzeul Ilustratorilor Americani din New York, Muzeul de Critică Grafică Hanovra, Muzeul Caricaturii din Basel, Parlamentul European Strasbourg, etc.

Trei lucrări de-ale sale sunt expuse permanent în expoziţia Muzeului “Don Quijote” din Goslar, Germania.

Universitatea “Sapienza” din Roma i-a găzduit timp de doi ani, expoziţia “Valore della poverta”, una dintre lucrări fiind publicată în “Le Monde”.

Cu ocazia împlinirii vârstei de 50 de ani, Dieter Burkamp îi publică monografia “Idile satirice”, pe care o lansează în Germania şi Luxemburg.

A câştigat peste 100 de premii naţionale şi internaţionale.

“Îmi aleg cu mare grijă subiectul unei expoziţii. Alegerea temei este un proces care durează câteva luni. Nu mă grăbesc. Artistul trebuie să fie surprinzător, trebuie să meargă contra curentului pentru a arăta publicului ceea ce vede, dar nu realizează.” (Florian Doru Crihană)

Simona Biriș

șef departament Relații Publice

Detalii

Dată:
9 iunie, 2023
Oră:
01:35 - 01:36 EEST
Eveniment Category:
Etichete Eveniment: