Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Galați: expoziția artistei Maria Unțanu la Muzeul de Artă Vizuală

15 September, 2021 - 29 September, 2021

Muzeul de Artă Vizuală Galați are plăcerea să vă invite la vernisajul expoziției artistei Maria Unțanu, miercuri, 15 septembrie, la ora 18.00.
Născută pe 24 august 1951, la Botoșani, Maria Unțanu a absolvit Institutul de Arte Plastice ,,Nicolae Grigorescu” din București și este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Slobozia, Ialomița. A deschis numeroase expoziții personale și a participat la expoziții de grup,atât în țară cât și în străinătate.
Despre arta Mariei Unțanu, muzeograful și curatorul expoziției, Eduard Costandache spune:
,,Oameni și păsări, flori şi fructe populează creația Mariei Unțanu, însoțite de sugestii geometrice discrete și rafinate sau, uneori, o simplă dar revelatoare prezență umană este evocată prin veșmintele care oferă astfel indiciul că opera sa este locuită de ceea ce putem numi anima. Întregul demers plastic evidenţiază o întoarcere perpetuă către viu și organic prin intermediul liniei, a compoziției, a motivelor invocate și nu în ultimul rând prin tehnica abordată – stipplingul, care îşi are rădăcina ca model în natură și care este desăvîrşit pe această cale. Desen şi culoare care intră într-o concurenţă ameţitoare, nelăsându-ne loc de a alege, fiecare dintre acestea exploatată şi intuită la modul sublim, conturează ceea ce putem numi inspiraţie artistică de prim rang.
Depăşind cu greu aceste straturi inițiale, de mare impact ale desenului şi culorii, facem loc unor niveluri mai adânci, care transcend manierismului unui artist cotidian limitat doar la perfecționarea tehnică şi astfel putem observa o subtilă interpretare a personajelor care ne trimite cu gândul către arta neobizantină pe de o parte, sau chiar către rădăcinile artei romanice care au deschis drumul inovaţiilor în sculptura fantastică a Evului Mediu, fără să uităm apropierea miniaturilor din manuscrisele medievale atent lucrate în literă gotică.”
Vernisajul va avea loc în prezența artistei

Details

Start:
15 September, 2021
End:
29 September, 2021
Event Category:
https://www.facebook.com/events/360263785752742?ref=newsfeed

Organizer

Muzeul de Artă Vizuală Galați
View Organizer Website

Venue

Muzeul de Artă Vizuală Galați
Strada Tecuci 7
Galați, Galați Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.