Loading Events
 
 
Începând cu data de 22 octombrie 2021, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va putea fi vizitată o nouă expoziţie temporară – „Curiozități din lumea moluștelor”, unde vor fi etalate 100 de piese din patrimoniul științific propriu, respectiv cochilii de melci și scoici, dintre care amintim: melcul “broască” (Bursa bubo), melcul „păianjen” (Lambis lambis), scoica „nobilă” (Pinna nobilis), scoica „cu ochi albaștri”, melcii de porțelan, melcul „pictat” cubanez (Polymita picta) etc. Aria de proveniență a exponatelor este diversă: estul Cubei, Marea Roșie, Oceanul Indian, Oceanul Pacific, Golful Persic, Tanzania, Australia, Kenya, Mozambic, Madagascar, Asia de Sud-Est, Filipine, sudul Japoniei sau America de Sud.
Conform celor mai recente estimări științifice, grupul moluștelor ar număra aproximativ 55.000 de specii, multe dintre acestea fiind folosite de de oameni, din cele mai vechi timpuri, fie ca sursă de hrană, fie ca obiecte sau podoabe. În ciuda întrebuințărilor diverse, moluștele se numără printre cele mai puțin cunoscute grupuri de animale.
Expoziţia „Curiozități din lumea moluștelor”, de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, va fi deschisă pentru vizitare până pe 25 martie 2022.

Details

Start:
22 October
End:
25 March, 2022
Event Category:

Organizer

Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” – Galați
View Organizer Website

Venue

Complexul Muzeal de Științele Naturii “Răzvan Angheluță” – Galați
Str. Regiment 11 Siret nr. 6A
Galați, Galați 800340 Romania
+ Google Map

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *