Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Galați: expoziția „Simboluri feminine pe timbre românești”

7 martie - 31 martie

SIMBOLURI FEMININE PE TIMBRE ROMANEȘTI
Muzeul de Istorie „Paul Păltănea”, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Galați, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, vă invită marți, 07 martie 2023, ora 13.00, la vernisajul expoziției „Simboluri feminine pe timbre românești”.

Dedicată Zilei Internaționale a Femeii, expoziția temporară organizată de muzeograf dr. Valentin Bodea aduce în atenția publicului, în luna lui Mărțișor, bunuri culturale din secolele XIX-XXI (mărci poștale românești, cărți, accesorii feminine, cărți poștale cu familia regală a României, fotografii cu Doamna Elena Cuza și familia regală a României la Galați, discuri pentru pick-up imprimate de Dina Cocea, Lucia Sturdza-Bulandra), care ilustrează femei celebre ce și-au pus amprenta în diverse domenii.

Grigore Vieru spunea că: „Femeia este al cincilea anotimp, în care natura se odihnește, amintindu-și toate florile primăverii, toate privighetorile verii, toți strugurii toamnei și toate ninsorile iernii”.
Așadar, vă așteptăm la vernisajul expoziției „Simboluri feminine pe timbre românești”, un prilej de bucurie și de sărbătoare pentru toate doamnele și domnișoarele.
Vernisajul expoziției va avea loc la secția „Lapidarium”, strada Mr. lancu Fotea, nr. 2 bis, (vis a vis de Biserica Greacă).

Detalii

Începe:
7 martie
Se termină:
31 martie
Eveniment Categories:
,
Site web:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=246890961026961&set=a.198406815875376

Organizatori

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați
Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”

Loc de desfășurare

Lapidarium, secţie a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galați
str. Mr. Iancu Fotea, nr. 2
Galați, Galați 800017 Romania
+ Hartă Google