Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Galați: expoziția „Simboluri feminine pe timbre românești”

7 martie, 2023 - 31 martie, 2023

SIMBOLURI FEMININE PE TIMBRE ROMANEȘTI
Muzeul de Istorie „Paul Păltănea”, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Galați, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, vă invită marți, 07 martie 2023, ora 13.00, la vernisajul expoziției „Simboluri feminine pe timbre românești”.

Dedicată Zilei Internaționale a Femeii, expoziția temporară organizată de muzeograf dr. Valentin Bodea aduce în atenția publicului, în luna lui Mărțișor, bunuri culturale din secolele XIX-XXI (mărci poștale românești, cărți, accesorii feminine, cărți poștale cu familia regală a României, fotografii cu Doamna Elena Cuza și familia regală a României la Galați, discuri pentru pick-up imprimate de Dina Cocea, Lucia Sturdza-Bulandra), care ilustrează femei celebre ce și-au pus amprenta în diverse domenii.

Grigore Vieru spunea că: „Femeia este al cincilea anotimp, în care natura se odihnește, amintindu-și toate florile primăverii, toate privighetorile verii, toți strugurii toamnei și toate ninsorile iernii”.
Așadar, vă așteptăm la vernisajul expoziției „Simboluri feminine pe timbre românești”, un prilej de bucurie și de sărbătoare pentru toate doamnele și domnișoarele.
Vernisajul expoziției va avea loc la secția „Lapidarium”, strada Mr. lancu Fotea, nr. 2 bis, (vis a vis de Biserica Greacă).

Details

Start:
7 martie, 2023
End:
31 martie, 2023
Event Categories:
,
Website:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=246890961026961&set=a.198406815875376

Organizers

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați
Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”

Venue

Lapidarium, secţie a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” Galați
str. Mr. Iancu Fotea, nr. 2
Galați, Galați 800017 Romania
+ Google Map