Loading Events

« All Events

Galați: expoziția “Specii invazive din Romania de interes pentru U.E.” la Complexul Muzeal de Științele Naturii “Răsvan Angheluță”, 13 aprilie – 25 septembrie 2022

13 April - 25 September

🐢🦝🐾🦆 EXPOZIȚIE NOUĂ 🐢🦝🐾🦆
Începând cu data de 13 aprilie 2022, la Complexul Muzeal de Științele Naturii “Răsvan Angheluță” Galați va fi deschisă publicului expoziția temporară “ Specii invazive din Romania de interes pentru U.E.”, organizată în colaborare cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale “Gavrilă Simion” Tulcea și Universitatea din București.
Expoziția aduce în atenția publicului problematica speciilor de plante și animale invazive sau cu potențial invaziv, semnalate pe teritoriul țării noastre, ce constituie o problemă și la nivel european. Materialele infografice, ce prezintă informații referitoare la originea speciilor invazive, căile de pătrundere în flora și fauna națională, habitatele invadate și impactul acestora asupra biodiversității, sănătății oamenilor și economiei, au fost realizate în cadrul proiectului Managementul adecvat al speciilor invazive din România, în conformitate cu Regulamentul UE 1143/2014 privind prevenirea și gestionarea introducerii și răspândirii speciilor alogene invazive, confinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POIM 2014-2020.
Plantele și animalele care ajung să se adapteze în habitate străine pot înlocui flora și fauna indigenă, provocând daune mediului. Aceste organisme sunt cunoscute sub denumirea de specii invazive. Ele reprezintă o ameninţare majoră la adresa biodiversităţii indigene europene, având repercusiuni economice și sociale, spre exemplu asupra sănătăţii umane, pescuitului, agriculturii și producţiei de alimente.
Expoziția temporară “ Specii invazive din Romania de interes pentru U.E.” va putea fi vizitată la Complexul Muzeal de Științele Naturii “Răsvan Angheluță” Galați până pe 25 septembrie 2022.

Organizers

Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță” – Galați
Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea
Universitatea București

Venue

Complexul Muzeal de Științele Naturii “Răzvan Angheluță” – Galați
Str. Regiment 11 Siret nr. 6A
Galați, Galați 800340 Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.