Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Galați: Mini-expoziție: O lucrare plastică a artistei Lola Schmierer Roth

2 noiembrie, 2023 - 30 noiembrie, 2023

Mini-expoziție: O lucrare plastică a artistei Lola Schmierer Roth
Muzeul de Istorie „Paul Păltănea”, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Galați, vă propune pentru luna noiembrie mini-expoziția „O lucrare plastică a artistei Lola Schmierer Roth”, pregătită de colegul nostru, muzeograf dr. Valentin Bodea.
Anul acesta se împlinesc 130 de ani de la naşterea Dorotheei Schmierer Roth, cunoscută ca artistă cu numele de Lola Schmierer Roth. Cu această ocazie, vă propunem vizionării o lucrare plastică, pictată de către aceasta, care face parte din colecţia „Artă plastică”. Lucrarea, cu valoare muzeistică deosebită, a fost donată în anul 2005, de către ginerele artistei, Alexandru Cezar Ionescu. Ulterior, aceasta a fost înregistrată în patrimoniul cultural al muzeului cu numărul de inventar 26326. Pictura reprezintă un peisaj intitulat „Sere din grădina publică”, având ca sursă de inspiraţie Galaţiul de altădată. Tehnica folosită este acuarelă pe suport din carton, iar dimensiunile: L – 21 cm, l – 14 cm. Pe spatele acestei lucrări plastice este menţionat faptul că provine din colecţia fiicei şi ginerelui artistei, Anne-Louise Roth şi Alexandru Ionescu.
Exponatul poate fi admirat la Secția Lapidarium, str. Mr. Iancu Fotea, nr 2 Bis (vizavi de Biserica Greacă), până la sfârșitul lunii noiembrie.

Organizer

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați
View Organizer Website

Venue

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați
str. Al. I. Cuza, nr. 80
Galați, Galați 800216 Romania
+ Google Map