Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ghidaje curatoriale în expoziția dedicată istoriei cercetășiei cu Vitek Norbert – 9 și 10 decembrie 2022, Târgu Mureș

9 decembrie, 2022 - 10 decembrie, 2022

===RO===
Ghidaje curatoriale în expoziția dedicată istoriei cercetășiei cu Vitek Norbert – 9 și 10 decembrie 2022, Târgu Mureș
Ai fost vreodată într-o tabără de cercetași? Dacă răspunsul este nu și te-am făcut curios, atunci află că Uniunea Cercetașilor Maghiari din România și Muzeul Județean Mureș organizează vineri, 9 decembrie, de la ora 14:00 și sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 12:00, două evenimente speciale dedicate cercetășiei. Ghidajele vor fi susținute de Vitek Norbert, curatorul expoziției itinerante LA PRAGUL DE 30 DE ANI, deschisă până la finele anului la parterul Secției de Istorie și Arheologie, sediul Muzeului din Cetatea Târgu Mureș.
Evenimentele se vor desfășura în limba română sau în limba maghiară, conform cerințelor grupului înscris. Locurile sunt limitate și este necesară înscrierea prealabilă pentru ambele evenimente la adresa pr@muzeulmures.ro sau telefonic la numărul 0749.912.992. Accesul se face pe baza biletului de vizitare a expoziție, 12 lei standard, 6 lei pensionari și 3 lei elevi și studenți.
***
Vineri, 9 decembrie, începând cu ora 14:00, va avea loc o adevărată călătorie în timp și o tabără de cercetași pentru elevii claselor primare/gimnaziale. Timp de două ore ne vom organiza în patrule, după modelul cercetașilor, vom realiza steagul și cântecul patrulei, vom concepe jocuri de tabără pentru coeziunea grupului, nu înainte de a face o scurtă plimbare prin expoziția LA PRAGUL DE 30 DE ANI. Obiectele expuse vor fi explicate și astfel vom învăța cum se face un nod, la ce se folosesc bastoanele și cravatele, ce rol au insignele și cum se diferențiază uniformele cercetașilor.
Sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 12:00, va avea loc un ghidaj curatorial și o tabără de cercetași pentru toată familia. Timp de două ore, atât cei mici, cât și cei mari vor afla ce se află în spatele obiectelor expuse și cum putem să fim pentru o zi cercetași, doar în expoziția LA PRAGUL DE 30 DE ANI.
Vă așteptăm cu drag!
Echipa Muzeului Județean Mureș
===HU===
Kurátori tárlatvezetés Vitek Norberttel a cserkészet történetének szentelt kiállításon – 2022. december 9. és 10.
Voltál már cserkésztáborban? Ha nemmel válaszolsz, de kérdésünk kíváncsivá tett, tudd meg, hogy a Romániai Magyar Cserkészszövetség és a Maros Megyei Múzeum két rendezvényt szentel a cserkészetnek december 9-én, pénteken 14 órától és december 10-én, szombaton 12 órától. Tárlatvezetőnk Vitek-D. Norbert lesz, a 30 éves határkőnél című vándorkiállítás kurátora. A tárlat év végéig tekinthető meg a marosvásárhelyi várban, a múzeum Történeti és Régészeti Osztályának földszintjén.
A vezetések a beiratkozott csoport igénye szerint román vagy magyar nyelvűek. A helyek száma korlátozott, és mindkét alkalomra előzetes regisztráció szükséges a pr@muzeulmures.ro címen vagy a 0749.912.992-es telefonszámon. Belépni múzeumi látógatójeggyel lehet, melynek ára 12 lej felnőtteknek, 6 lej nyugdíjasoknak és 3 lej diákoknak.
***
December 9-én, pénteken 14:00 órai kezdettel igazi időutazást és cserkésztábort szervezünk általános iskolások számára. Őrjáratot tartunk, zászlót készítünk és dalt szerzünk, csapatépítő tábori játékokat rendezünk, miután megnézzük a 30 éves határkőnél című kiállítást. Bemutatjuk a kiállított tárgyakat, és megtanulunk csomót kötni, de arról is mesélünk, hogy mire használják a botot és a nyakkendőt, mi a szerepe a jelvényeknek, és melyek a cserkészegyenruha jellegzetességei.
December 10-én, szombaton 12:00 órai kezdettel tárlatvezetés és cserkésztábor lesz az egész család számára. Kétórás tevékenységünkön kicsik és nagyok megtudhatják, mi rejlik a kiállított tárgyak mögött, és hogyan lehetünk cserkészek egy napra.
Szeretettel várunk mindenkit!
A Maros Megyei Múzeum csapata

Details

Start:
9 decembrie, 2022
End:
10 decembrie, 2022
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/1281471115754278/1281471125754277/?ref=newsfeed

Organizer

Muzeul Județean Mureș – Târgu Mureș
View Organizer Website

Venue

Muzeul Județean Mureș
str. Mărăști nr. 8
Târgu Mureș, Mureș 540328 Romania
+ Google Map