Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Giurgiu: Asociaţia Muzeelor şi Colecţiilor Şcolare din România

13 April, 2010

Asociatia Muzeelor si Colectiilor Scolare din Romania ( http://scoli.didactic.ro/asociatia_muzeelor_si_colectiilor_scolare_din_romania_giurgiu/ ) s-a infiintat in anul 2008, ca urmare a initiativei mai multor profesori de istorie si geografie din judetul Giurgiu, care au deschis muzee si colectii publice in cadrul scolilor, caminelor culturale sau case ale fostelor cadre didactice. Prezentari ale colectiilor noastre gasiti pe:

– Scoala nr. 4 ,,Mihai Eminescu” Giurgiu: http://www.cimec.ro/scripts/Muzee/id.asp?k=1796
– Iepuresti: http://www.cimec.ro/scripts/Muzee/id.asp?k=1698
– Fratesti: http://www.cimec.ro/scripts/Muzee/id.asp?k=320
Asociatia urmareste identificarea principalelor muzee si colectii scolare existente la nivel national, schimbul de informatii privind inventarierea patrimoniului cultural mobil, imbunatatirea activitatii muzeale, cresterea vizibilitatii acestor colectii pe harta turismului, participarea la activitati si schimburi de experienta la nivel judetean, national si international. Asociatia are o bune colaborare cu Muzeul Judetean ,,Teohari Antonescu” din Giurgiu unde  a organizat o serie de expozitii periodice si tematice.

Dorim sa colaboram cu alte scoli, licee, asociatii  sau institutii culturale interesate de obiectivele noastre.

Persoane de contact: prof. dr. Gheorghe Dumitrescu, Scoala nr. 4 ,,Mihai Eminescu” Giurgiu: prof. Ovidiu Coca, Scoala Iepuresti, jud. Giurgiu
E-mail : muzee_scolare_giurgiu@yahoo.com

Cu multumiri anticipate,

Ovidiu Coca

ovidiu.coca@yahoo.com

Details

Date:
13 April, 2010
Event Category:
Event Tags:
, ,

Organizer

Asociaţia Muzeelor şi Colecţiilor Şcolare din România
View Organizer Website