Loading Events
 
 
  • This event has passed.

Goleşti: atelier de creaţie mărţişoare cu tema: Mărţişorul satului, mărţişorul oraşului

 

Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii – Goleşti, instituţie finanţată de Consiliul Judeţean Argeş, organizează în perioada 26–28 februarie 2013, în Secţia de Istorie a Goleştilor, atelierul de creaţie mărţişoare cu tema: Mărţişorul satului, mărţişorul oraşului.

Unele legende consemnează că firul Mărţişorului, o funie de 365 sau 366 de zile, a fost tors de Baba Dochia în timp ce ducea oile la munte. Asemenea Ursitoarelor care torc firul vieţii copilului la naştere, Dochia toarce firul primăverii la naşterea anului agrar.

Acţiunea se înscrie în categoria manifestărilor culturale consacrate tradiţiilor româneşti, instituţia noastră fiind gazda şi sursa de documentare a micilor creatori de mărţişoare. Pentru confecţionarea mărţişoarelor, se vor folosi doar produse naturale (boabe de porumb, fasole, grâu, flori presate ş.a.) şi materiale textile ecologice (câlţi, lână, pânză de in).

La ediţia din acest an a atelierului, coordonat de restauratoarea Malvine Mocenco, vor participa elevi şi cadre didactice de la Complexul de Servicii pentru Copilul în Dificultate din Câmpulung–Muscel, Palatul Copiilor–filiala Topoloveni, Şcoala generală Nicolae Cristescu–Topoloveni, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Sf. Filofteia–Valea Mare, Ştefăneşti şi de la Şcoala generală nr. 20 Tudor Vladimirescu-Piteşti.

Cele mai ingenioase mărţişoare vor fi premiate şi, ulterior, etalate într-o expoziţie temporară care va putea fi vizitată până la 15 martie a.c.

Vă aşteptăm !

Director general,

Dr. Filofteia Pally

Details

Start:
26 February, 2013
End:
28 February, 2013
Event Category:
Event Tags:
,

Organizer

Muzeul Viticulturii și Pomiculturii – Golești
View Organizer Website

Venue

Muzeul Viticulturii și Pomiculturii – Golești
Str. Banu Radu Golescu, Golești
Ștefănești, Argeș 117717 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *