Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Goleşti: Expoziţie temporară de carte veche

15 April, 2010

Carte

Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii-Goleşti organizează, în data de 15 aprilie 2010, orele 1300, în conacul Goleştilor, Expoziţia temporară Carte veche, cu ocazia Zilei Mondiale a Cărţii, a Drepturilor de Autor şi a Zilei Bibliotecarului.

În anul 1995, UNESCO a hotărât decretarea Zilei Mondiale a Cărţii şi a Drepturilor de Autor, pentru a marca, simbolic, atât naşterea, cât şi dispariţia unor scriitori consacraţi şi, totodată, pentru a susţine şi promova lectura. Ideea celebrării acestei zile, la 23 aprilie, a fost oferită de Spania, unde are loc, în această zi, Festivalul Trandafirilor, în cadrul căruia este sărbătorit Sfântul Gheorghe şi sunt comemoraţi Miguel de Cervantes şi William Shakespeare.

Încă din evul mediu, în această zi, în Spania, fetele şi femeile primesc flori, iar bărbaţii cărţi.

 

În România, pe 23 aprilie, este şi Ziua Bibliotecarului. Din anul 1999, bibliotecarii sărbătoresc această zi prin acţiuni speciale, vizite tematice, reuniuni de documentare.

Manifestarea, iniţiată şi coordonată de colectivul ştiinţific al Muzeului Goleşti, se va bucura de prezenţa specialiştilor de la Biblioteca Judeţeană Argeş Dinicu Golescu şi de cea a elevilor de la Colegiul Naţional I. C. Brătianu – Piteşti şi de la Şcoala Radu Golescu – Goleşti, care vor susţine comunicări dedicate celor două evenimente.

Vă aşteptăm şi pe dumneavoastră!

Director general,

Dr. Filofteia Pally

Prezentarea muzeului în evidenţa CIMEC

Details

Date:
15 April, 2010
Event Category:
Event Tags:
, ,

Organizer

Muzeul Viticulturii și Pomiculturii – Golești
View Organizer Website

Venue

Muzeul Viticulturii și Pomiculturii – Golești
Str. Banu Radu Golescu, Golești
Ștefănești, Argeș 117717 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.