Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Goleşti: expoziția temporară itinerantă de pictură internațională, Imaginea culturilor tradiționale în lume, în viziunea copiilor, 17 mai – 17 septembrie 2016

1 iunie @ 11:40 EEST

ConaculGolestilor.jpg

Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii – Goleşti, instituție subordonată Consiliul Judeţean Argeş, în colaborare cu Muzeul Olteniei Craiova organizează, în perioada 17 mai – 17 septembrie 2016, expoziția temporară itinerantă de pictură internațională, Imaginea culturilor tradiționale în lume, în viziunea copiilor.

În anul 2010, colectivul științific al Muzeului Golești, în colaborare cu pictorița Elena Stoica, coordonatoarea cercului de pictură Culoare şi vis din Corbeni – Argeş, au pus bazele unui concurs internaţional de pictură cu tematică etnografică pentru copii şi tineri, din lumea întreagă. Prin performanţele deosebite pe care le-a consemnat, această competiție a devenit o manifestare constantă a Muzeului de la Goleşti, a generat noi ediţii anuale cu teme diverse și a adus, în competiție, peste 4000 de picturi, din 38 de țări.

Temele propuse și parcurse până acum au fost următoarele: Costumul tradițional din țara mea, Arhitectura tradițională din țara mea, Nunta tradițională din țara mea, Mijloace tradiționale de transport din țara mea, Ocupații tradiționale din țara mea . În anul 2016, a fost inițiată a VI-a ediție, Anotimpuri și tradiții din țara mea, ce se va finaliza, cu decernarea premiilor, la finele lunii august a.c.

Cele mai bune 200 de lucrări, realizate de micuții artiști și premiate, de-a lungul anilor, de un juriu format din pictori, critici de artă, profesori și muzeografi, vor face obiectul acestei expoziții.

Vernisajul va avea loc în data 17.05.2016, orele 12.00, în sala de la parterul Secţiei de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova.

Director general

Dr. Filofteia Pally

Biroul de presă al Muzeului Golesti

www.muzeulgolesti.ro

www.facebook.com/Muzeul Golesti

Detalii

Dată:
1 iunie, 2023
Oră:
11:40 - 11:41 EEST
Eveniment Category:
Etichete Eveniment: