Loading Events

« All Events

Golești: expoziția „Fotografi și fotografii de altădată…”

21 July - 31 August

În fermecătoarea atmosferă a casei Dumitru Norocea din Curtea de Argeș, astăzi a fost deschisă expoziția “Fotografi și fotografii de altădată”. Muzeul Golești, Muzeul Municipal Curtea de Argeș și Muzeul Municipal Câmpulung vă invită la o călătorie în trecut, prin intermediul fotografiilor vechi, în perioada iulie-august 2022.
La fotograf se mergea în momentele importante ale vieții: nuntă, naşterea unui copil, botezul acestuia, absolvirea şcolii, avansarea în grad sau decorarea militarilor – dar şi în urma diverselor evenimente mai neînsemnate precum achiziţionarea unei toalete noi, schimbarea modei coafurii şi a bărbii sau participarea la un bal mascat. Până prin 1890, selecţia momentelor importante era mult mai riguroasă, iar ritualul fotografierii, mult mai încărcat de valoare afectivă. Aceste „bijuterii de carton” erau păstrate în familie sau erau dăruite celor dragi pentru a fi aşezate în albume.
Arta fotografică a cunoscut în secolul al XIX-lea o evoluție remarcabilă, care a determinat apariția atelierelor fotografice, unele dintre ele distingând-se prin calitate și notorietate. Aceste mici sau mari frânturi de imagini din viața privată, precum și fotografiile cu caracter oficial, care înfățișau personalități din epocă, vin în sprijinul nostru astăzi pentru a reconstitui o epocă demult apusă.

Organizers

Muzeul Viticulturii și Pomiculturii – Golești
Muzeul Municipal Curtea de Argeş
Muzeul Municipal din Câmpulung

Venue

Muzeul Viticulturii și Pomiculturii – Golești
Str. Banu Radu Golescu, Golești
Ștefănești, Argeș 117717 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.