Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Goleşti: manifestări cultural – educative, dedicate sărbătorilor de iarnă, sub genericul Te uită cum ninge Decembrie!

5 December, 2012 - 20 December, 2012

Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii – Goleşti va derula în perioada 5 – 20 decembrie 2012 o suită de manifestări cultural – educative, dedicate sărbătorilor de iarnă, sub genericul Te uită cum ninge Decembrie!.

Oferta instituţiei noastre se adresează copiilor din grădiniţele argeşene, precum şi elevilor din ciclul primar şi gimnazial, având ca scop promovarea şi apropierea acestora de vechile tradiţii româneşti.

Sărbătorile de iarnă la români încep odată cu Postul Crăciunului (15 noiembrie) şi durează până la Sfântul Ioan (7 ianuarie). Este spaţiul temporal al anului cel mai bogat în obiceiuri; diferă de la o zonă etnografică la alta şi are ca repere marile sărbători creştine prăznuite în această perioadă: Postul Crăciunului, Sfântul Nicolae, Crăciunul, Anul Nou, Boboteaza şi Sfântul Ioan.

Evenimentul debutează pe 5 decembrie 2012, orele 10 30, cu masa rotundă Moş Nicolae – Ocrotitorul copiilor, la care vor participa micuţi şi educatori de la grădiniţele „Motanul încălţat” din Piteşti şi grădiniţa cu Program Prelungit „Vintilă Brătianu”– Ştefăneşti.

În perioada 10 – 11 decembrie se vor desfăşura atelierele de creaţie: Masca populară şi Decoraţiuni pentru Bradul de Crăciun, la care vor participa elevi de la Şcolile generale nr. 2 Ion Minulescu, nr. 4 din Piteşti, Radu Golescu din Goleşti şi de la Şcoala Specială – Valea Mare.

Pe 14 decembrie, la orele 1100, în Salonul de Iarnă al Conacului Goleştilor, va avea loc vernisajul expoziţiei temporare Decembrie – la gura sobei cu obiectele realizate în cadrul celor două ateliere de creaţie.

Despre obiceiurile de iarnă în Muntenia vor vorbi în data de 17 decembrie 2012, începând cu orele 1100, elevi de la Colegiul Naţional Zinca Golescu din Piteşti şi specialişti ai instituţiei noastre.

Pe 20 decembrie, la orele 1000, Muzeul Goleşti îşi va deschide porţile pentru colindătorii de la şcolile generale din: Suseni, Colibaşi, Goleşti, grădiniţa „Raykindergarten” Ştefăneşti, precum şi de la Palatul Copiilor din Piteşti, în cadrul celei de-a VIII-a ediţii a manifestării cultural – artistice Deschide uşa, creştine !. Tot în această zi va avea loc decernarea „Premiilor Muzeului Goleşti” celor mai apropiaţi colaboratori de pe parcursul întregului an 2012.

Sărbători fericite, cu lumină în suflet !

Director general,

Dr. Filofteia Pally

Details

Start:
5 December, 2012
End:
20 December, 2012
Event Category:
Event Tags:
,

Organizer

Muzeul Viticulturii și Pomiculturii – Golești
View Organizer Website

Venue

Muzeul Viticulturii și Pomiculturii – Golești
Str. Banu Radu Golescu, Golești
Ștefănești, Argeș 117717 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.