Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Goleşti: Sesiunea anuală de comunicări ştiinţifice, dedicată aniversării a 70 de ani de la înfiinţarea Muzeului ”Dinicu Golescu” – 7 iunie 1939

5 November, 2009 - 6 November, 2009

Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii-Goleşti organizează, în zilele de 05 – 06 noiembrie 2009, Sesiunea anuală de comunicări ştiinţifice, ediţia a XLII, dedicată aniversării a 70 de ani de la înfiinţarea Muzeului ”Dinicu Golescu” – 7 iunie 1939. Manifestarea se va derula în parteneriat cu Sesiunea Asociaţiei de Ştiinţe Etnologice din România (ASER) şi Muzeul Olteniei, a cărei tematică ştiinţifică vizează – Interogaţii ale etnografiei actuale. Programul sesiunii cuprinde, totodată, secţiuni axate pe: Istoria viticulturii şi pomiculturii din România şi Istoria Goleştilor. Istoria culturii şi civilizaţiei româneşti, precum şi o secţiune cu tema: Personalităţi din familia Golescu, susţinută de liceeni de la Colegiul Naţional „Zinca Golescu”, din Piteşti.

La eveniment vor participa aproximativ 120 de specialişti din ţară, din domeniul muzeologiei şi etnografiei, academicieni, cercetători şi profesori universitari din cadrul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Siseşti”, de la universităţi din Piteşti, Bucureşti, Oradea, precum şi reprezentanţi ai Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Cultural.

Lucrările participanţilor vor fi publicate în Revista de Studii şi Comunicări Ştiinţifice MUSEUM X şi în volumul ASER IV.

Deschiderea manifestării va avea loc la orele 10 30, în Piteşti, la Biblioteca Judeţeană Argeş.

Vă aşteptăm!

Biroul de Presă al Muzeului Viticulturii

şi Pomiculturii-Goleşti

cercet. şt. Andreea Şchiopu-Pally

 

Prezentarea muzeului în evidenţa CIMEC

Details

Start:
5 November, 2009
End:
6 November, 2009
Event Category:
Event Tags:
,

Organizer

Muzeul Viticulturii și Pomiculturii – Golești
View Organizer Website

Venue

Muzeul Viticulturii și Pomiculturii – Golești
Str. Banu Radu Golescu, Golești
Ștefănești, Argeș 117717 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.