Loading Events
 
 
  • This event has passed.

Hârşova: manifestări cultural-istorice dedicate aniversării a 200 de ani de la construirea Geamiei din Hârşova

În zilele de 5-6 octombrie 2012 Uniunea Democrată Turcă din România, Consulatul Republicii Turcia de la Constanţa, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Ministerul Culturii Cultelor şi Patrimoniului Naţional, Muftiatul Cultului Musulman din Romania şi Primăria Hârşova organizează un ansamblu de manifestări cultural-istorice dedicate aniversării a 200 de ani de la construirea Geamiei din Hârşova.

Edificiul a fost ridicat, în anul 1812, în timpul sultanului Mahmud al II-lea (1808-1839) şi este înscris pe lista monumentelor istorice din Romania.

Desfăşurate sub genericul Convieţuire, Unitate, Continuitate, acestea vor cuprinde săvârşirea de programe religioase (kurban şi masa religioasă),vizitarea geamiei şi a necropolei otomane, un spectacol folcloric şi festival gastronomic tradiţional turcesc precum si un simposion pe tema Istorie şi tradiţie otomană la Hârşova.

Activitatea din 5-6 octombrie se adresează locuitorilor oraşului Hârşova, comunităţii turce din Dobrogea, autorităţilor locale, judeţene şi centrale, celor interesaţi care sunt aşteptaţi la Hârşova în aceste zile. Este un prilej bun pentru toată lumea să vadă un monument istoric care mai păstrează încă, după două secole, cu toate intervenţiile făcute, elemente de arhitectură originală, cum sunt interiorul geamiei şi minaretul.

Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa

Muzeul „Carsium” Hârşova

Coordonator,

cerc.şt.I Constantin Nicolae

Tel.: 0241-871033

Mobil: 0740233060

Details

Start:
5 October, 2012
End:
6 October, 2012
Event Categories:
,
Event Tags:
,

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *