Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Iași: Concursul Național de Proză „Mihail Sadoveanu”

7 septembrie, 2019 - 15 octombrie, 2019

Muzeul Național al Literaturii Române Iași organizează cea de-a X-a ediție a Concursului Național de Proză „Mihail Sadoveanu”, ce se adresează autorilor de orice vârstă, din România și din afara granițelor țării, care nu au debutat editorial.

Pentru înscriere, participanții trebuie să trimită un exemplar din 1-3 lucrări în proză, inclusiv fragmente de roman, max. 15 pagini fiecare până în ziua de 15 octombrie (data poștei).

Lucrările, redactate în format electronic (font Times New Roman, mărime 13, interlinie 1) și printate în format A4, trebuie semnate cu un motto și trimise sau depuse la secretariatul Muzeului Național al Literaturii Române Iași (adresa: Muzeul Național al Literaturii Române Iași, str. V. Pogor nr. 4, cod poștal 700110, Iași, cu mențiunea Pentru Concursul Național de Proză „Mihail Sadoveanu”), unde vor fi înregistrate și păstrate până la încheierea perioadei de expediere. În coletul poștal trebuie introdus și un plic închis (având același motto) care va conține numele și prenumele autorului, un CV de prezentare și date de contact (număr de telefon, adresă de domiciliu, e-mail), care vor fi folosite doar pentru anunțarea câștigătorilor.

Juriul va fi compus din cel puțin trei membri, scriitori, și va fi stabilit de Muzeul Național al Literaturii Române Iași. În urma corectării textelor, se vor acorda Marele Premiu „Mihail Sadoveanu”, premiile I, II, III și trei mențiuni.

Premierea se va face duminică, 10 noiembrie, la Muzeul „Mihail Sadoveanu”, în ziua a doua a programului cultural Zilele „Mihail Sadoveanu”.

Concursul Național de Proză „Mihail Sadoveanu”, ediția a X-a, 2019

Details

Start:
7 septembrie, 2019
End:
15 octombrie, 2019
Event Category:

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – Iași
View Organizer Website

Venue

Muzeul Național al Literaturii Române – Iași
str. V. Alecsandri nr. 6
Iași, Iași 700054 Romania
+ Google Map
View Venue Website