Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Iași: expoziția “Maeștri de ieri și de azi”

22 October, 2010 - 1 December, 2010

Universitatea de Arte ”George Enescu” Iași, Complexul Muzeal Național ”Moldova ” Iași – Muzeul de Artă , în parteneriat cu Galeriile de Artă DANA Iași, organizează, în perioada 22 octombrie – 1 decembrie 2010, expozițiaMaeștri de ieri și de azi ”.

Vernisajul va avea loc vineri, 22 octombrie 2010 la Galeriile de Artă DANA din Str. Prof. Cujbă nr. 17.

Evenimentul expozițional este dedicat aniversării a 150 de ani de învățământ artistic modern la Iași și înființării primei Pinacoteci Naționale, fiind prezentat de academician Dan Hăulică, Președinte de Onoare al Asociației Internaționale a Criticilor de Artă.

Expoziția reunește lucrări de pictură, sculptură și grafică ale celor mai reprezentativi artiști formați la Școala de Arte Frumoase din Iași de la înființarea sa, la 26 octombrie 1860 și până în prezent. Multe dintre aceste lucrări de artă fac parte astăzi din valorile patrimoniale ale Muzeului de Artă din Iași, care a luat ființă la aceeași dată cu Școala de Arte Frumoase, numindu-se atunci Pinacotecă Națională. Atât Școala de Arte Frumoase cât și Pinacoteca Națională din Iași au fost primele instituții de acest gen din România, fiind inaugurate la scurt timp după Unirea din 1859 – la 26 octombrie 1860.

Coordonatorii acestui proiect sunt conf. univ. dr. Ilie Bostan – Universitatea de Arte George Enescu Iași, muzeograf Minola Iutiș – Muzeul de Artă Iași și Smaranda Bostan – Galeriile de Artă DANA .

Vă așteptăm cu drag la acest eveniment!

Director General, Dr. Lăcrămioara Stratulat

Dep. Relații Publice, Coralia Costaș

Șef Muzeu, Minola Iutiș

Prezentarea Muzeului Complexul Muzeal Național “Moldova” în Ghidul muzeelor de la CIMEC

Details

Start:
22 October, 2010
End:
1 December, 2010
Event Category:
Event Tags:
, , , ,

Organizer

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași
View Organizer Website

Venue

Galeria de artă DANA
Str. Prof Petru Cujba nr. 17
Iași, Iași Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.