Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Iași: Expoziția „Ornamente și miniaturi în documente brâncovenești”

16 august, 2019 - 15 septembrie, 2019

În ziua de 16 august, rânduită de Biserica Ortodoxă Română ca Ziua Sfinților Martiri Brâncoveni, Asociația Patrimoniu Artă și Cultură pentru Tineret (PACT) sucursala Iași și Municipal „Regina Maria” Iași, organizează la ora 18:00, la Galeriile „Dumitru I. Grumăzescu” de pe strada Lăpușneanu nr. 24, vernisajul expoziției „Ornamente si miniaturi în documente brâncovenești” și lansarea volumului cu același nume realizat de dr. Claudiu Victor Turcitu de la Arhivele Naționale ale României din București. Lucrarea este realizată de Editura DAR Development Publishing cu sprijinul Fundația Sfinții Martiri Brâncoveni din Constanța, al Muzeului Municipal „Regina Maria” Iași și al Asociației DAR DEVELOPMENT- București.
Moderatorul evenimentului va fi dna dr. Aurica Ichim, manager al Muzeului Municipal „Regina Maria” Iași.
Dna Alexandra Brutaru, președinta Asociației DAR DEVELOPMENT, membru fondator al Asociației PACT cu sucursală la Iași, curatorul expoziției ne oferă următoarele informații:
„Prin parteneriatul Arhivele Naționale ale României, ne-am străduit începând cu anul 2014, să facem cunoscute și remarcabilul aspect estetic al documentelor realizate în cancelaria domnitorului muntean. Prin colaborarea cu artista clujană Teodora Roșca care a folosit în redarea ornamentelor maniera în care pictează icoane pe sticlă, credem că am găsit și un mod inedit care pune în valoare măiestria cu care acestea au fost realizate acum peste 300 de ani.
Se împlinește anul de când Cramele COTNARI sunt alături de noi în acest proiect de promovare a moștenirii culturale a Epocii Brâncovenești și acesta ne bucură și mai mult acum când ajungem la Iași după un lung periplu care a inclus expuneri la muzeele din Târgoviște, Râmnicul Vâlcea, la ctitoriile brâncovenești de la Mogoșoaia și Potlogi, la Muzeul icoanei și cărții vechi –Museikon din Alba Iulia, la Constanța și în Grecia la Salonic.
Expoziția va fi găzduită de Galeriile „Dumitru I. Grumăzescu” până în 15 septembrie.
Asociația Patrimoniu Artă și Cultură pentru Tineret cu sucursale în București și Iași și în curând și în Cluj a preluat itinerarea expoziției care de fiecare dată a fost diferită.”
Persoana de contact: Alexandra Corina Brutaru- Președinte
Tel- 0724.200.094, email- office@dardevelopment.ro

Details

Start:
16 august, 2019
End:
15 septembrie, 2019
Event Category:

Organizer

Muzeul Municipal Iași
View Organizer Website

Venue

Galeriile „Dumitru I. Grumăzescu” Iași
strada Lăpușneanu nr. 24
Iași, Iași Romania
+ Google Map