Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Iași: Lansarea albumului „Ludovic Stawski. Un pictor în Moldova secolului al XIX-lea”

2 aprilie @ 14:31 EET

Muzeul de Artă și Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași anunță lansarea albumului „Ludovic Stawski. Un pictor în Moldova secolului al XIX-lea”, semnat de dr. Corina Cimpoeșu și dr. Marcelina Brîndușa Munteanu, apărut la Editura Palatul Culturii, Iași, 2014. Evenimentul va avea loc joi, 15 ianuarie 2015, ora 13.00, la Muzeul Unirii, marcând încheierea expoziţiei dedicate acestui artist. Albumul va fi prezentat de reputatul istoric de artă, prof. univ. dr. Tereza Sinigalia, de la Institutul de Istoria Artei „G. Oprescu” al Academiei Române.

Albumul cuprinde studii despre viaţa, activitatea şi opera pictorului Ludovic Stawski, care aduc informaţii inedite referitoare la biografia și formarea sa artistică. Autorii prezintă, de asemenea, creația acestuia din perioada ieşeană şi fac aprecieri asupra stilului artistic. În economia volumului, un loc bine definit revine catalogului lucrărilor artistului păstrate în colecţiile publice din ţară.

Un studiu amplu, realizat prin parcurgerea a numeroase documente de arhivă, este dedicat activităţii sale ca profesor în cadrul Şcolii de Fete de la Iaşi. Acesta este urmat de un preţios material referitor la restaurarea portretului logofătului Alecu Ghica, efectuată de Daniela Sălăjan, expert în cadrul Centrului de Conservare-Restaurare a Patrimoniului Cultural.

Pentru a asigura vizibilitatea internațională, concluziile privitoare la această temă de cercetare sunt traduse în limba engleză.

 

Vă așteptăm la eveniment!

Manager, Dr. Lăcrămioara Stratulat

Șef Birou Relații publice , Dr. Coralia Costaș

Gabriela Lazar

Biroul Relatii Publice

Complexul Muzeal National MOLDOVA Iasi

Detalii

Dată:
2 aprilie, 2023
Oră:
14:31 - 14:32 EET
Eveniment Category:
Etichete Eveniment:
, ,