Loading Events
 
 
  • This event has passed.

Iași: manifestarea omagială „In Memoriam Ilie Matei” Muzeul „Poni – Cernătescu”

In Memoriam Ilie Matei (1895 – 1969)

 Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi organizează vineri, 22 noiembrie 2019, începând cu ora 12.00, la Muzeul „Poni – Cernătescu” de pe strada Mihail Kogălniceanu nr.7B, manifestarea omagială „In Memoriam Ilie Matei”.

Organizat în parteneriat cu Arhivele Naționale ale României – Serviciul Județean Iași, Colegiul Tehnic de Electronică și Telecomunicații „Gheorghe Mârzescu” Iași, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iaşi şi consacrat comemorării a 50 de ani de la dispariția din viață a reputatului profesor chimist Ilie Matei, evenimentul cultural se alătură celorlalte manifestări omagiale dedicate marilor personalităţi care şi-au înscris cu cinste numele în istoria ştiinţei şi tehnicii din România.

Academicianul Ilie Matei, dascăl eminent și cercetător remarcabil, s-a distins în special prin cercetările întreprinse în domeniul chimiei organice, atât la Facultatea de Științe din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”, cât și la Școala Politehnică „Gheorghe Asachi”, instituții pe care le-a servit cu devotament peste 30 de ani.

Programul acestui eveniment va include evocarea personalității profesorului chimist Ilie Matei, prezentată de prof. dr. habil. Mihail Lucian Bîrsă de la Facultatea de Chimie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași și recitalul de muzică clasică susținut la violoncel de Clara Sofia Lupașcu, îndrumător prof. Florin Sandu, de la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași.

Vă așteptăm cu drag să ne fiți alături!

 

Director DTA,

Dr. ing. Adrian Puișoru

Şef Secție Relaţii Publice,

Dr. Coralia Costaş

 

Details

Date:
22 November, 2019
Event Category:

Organizer

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași
View Organizer Website

Venue

Muzeul Memorial “Poni – Cernătescu”
Str. Mihail Kogălniceanu nr. 7 B
Iași, Iași 700454 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *