Loading Events
 
 
  • This event has passed.

Iași: manifestarea Tradiţii pe Uliţa Lăpuşneanu – 12-15 decembrie 2019

Primăria Municipiului Iaşi, Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași, Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova și Asociaţia „ART-Meșteșugurile Prutului”, în parteneriat cu Ateneul Național Iași, Portalul „Iași (Fotografii vechi)”, Asociația „Communio”, organizează în perioada 12-15 decembrie 2019 pe Strada Lăpuşneanu din Municipiul Iaşi cea de-a a X-a ediţie, aniversară, a manifestării Tradiţii pe Uliţa Lăpuşneanu.

Deschiderea oficială va avea loc joi, 12 decembrie (în ziua Sfântului Spiridon, patronul curelarilor și blănarilor), de la orele 11.00.
Organizatorii îşi propun să sugereze atmosfera sărbătorile de iarnă de altădată, cu ajutorul celor circa 35 de meșteri populari din România și Republica Moldova.

Aceștia vor expune spre vânzare cu precădere obiecte specifice acestei perioade a anului, precum: măşti şi măscuţe, căpriţe, dobe sau tobe, pârâitori, harapnice, bâte, stele și steluțe, sorcove, clopoţei, buhaie, ornamente lucrate manual, jucării din lemn ș.a.

Toate acestea ar putea să fie de folos părinților ce încă își educă copiii în spiritul tradițiilor românești, obiectele meșterilor fiind ideale la împodobirea cât mai originală a pomului de Crăciun, dar și la umplerea sacului cu daruri al lui Moș Crăciun. Dar asta nu e tot; meșterii noștri vor aduce la Iași și icoane, covoare, cojoace, bondiţe, căciuli, curele, genți și trăistuţe, cămăşi, oale și ulcele, vin fiert, julfă și alte multe, multe obiecte lucrate cu migală și mult suflet.

Desigur, ne dorim ca şi această ediţie aniversară a manifestării dedicată tradiţiilor de iarnă să aibă un pronunţat caracter cultural-educativ, destinat menţinerii şi promovării, cu precădere în rândul tinerilor, a valorilor specifice sărbătorilor tradiţionale româneşti de iarnă.

Details

Start:
12 December, 2019
End:
15 December, 2019
Event Categories:
,

Organizer

Muzeul Municipal Iași
View Organizer Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *