Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Iași: Simpozion Internațional CUCUTENI – 5000 REDIVIVUS: Științe exacte și mai puțin exacte

8 septembrie, 2011 - 10 septembrie, 2011

Simpozion Internațional

CUCUTENI – 5000 REDIVIVUS: Științe exacte și mai puțin exacte

Ediția a VI-a

Complexul Muzeal Național ”Moldova” Iași – Muzeul Științei și Tehnicii ”Ștefan Procopiu”, în colaborare cu Universitatea ”Vasile Alecsandri” Bacău, Centrul Internațional de Cultură și Arte ”George Apostu” Bacău, Universitatea Tehnică a Moldovei Chișinău, Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina – Forumul Democrat al Românilor din Moldova, Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” Iași sub patronajul Consiliului Local al Municipiului Bacău și al Primăriei Municipiului Bacău organizează, în perioada 8 – 10 septembrie 2011, Simpozionul Internațional „CUCUTENI – 5000 REDIVIVUS: Științe exacte și mai puțin exacte”, ediția a VI-a .

La deschiderea oficială a Simpozionului, care va avea loc joi, 8 septembrie 2011, ora 12.00 în Sala de Conferințe a Universităţii „Gh. Asachi” din Iaşi, Corp T – Rectorat, Splai Bahlui, nr. 67, se va decerna titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Domnului Academician Eugeniu Grebenicov de la Academia de Științe a Rusiei.

În acest context, vor putea fi vizitate expozițiile:

  • Cucuteni – magia ceramicii, expoziție organizată de Muzeul de Istorie a Moldovei Iași;

· Minitehnicus, expoziție realizată de Muzeul Științei și Tehnicii ”Ștefan Procopiu” Iași;

· Ceramică de tip Cucuteni, expoziția artistei plastice Ionela Mihuleac.

Lucrările Simpozionului se vor desfășura la Iași, joi, 8 septembrie 2011, în Sala ”Dragomir Hurmuzescu” a Facultății de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată și la Bacău, vineri 9 septembrie 2011 la Centrul de Afaceri şi Expoziţii „Mircea Cancicov”.

Acest proiect este implementat cu sprijinul Autorității Naționale pentru Cercetare Științifică, în cadrul programului Acțiuni suport – Manifestări științifice.

Director General, Dr. Lăcrămioara Stratulat

Șef Departament Relații Publice, Dr. Coralia Costaș

Details

Start:
8 septembrie, 2011
End:
10 septembrie, 2011
Event Category:
Event Tags:

Organizers

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași
Centrul de Cultură „George Apostu” Bacău