Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Iași: atelier Cărți vechi și noi, Casa Muzeelor, 13 mai 2022

13 May

Vineri, 13 mai 2022, în intervalul 12:30 – 14:00 organizăm la Casa Muzeelor atelierul Cărți vechi și noi.
Atelierul de educație muzeală și literară dedicat cărții de patrimoniu este realizat în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” lași și Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” lași.
în prima parte a activității va avea loc o prezentare structurală a cărții. Prezentarea tehnică și exemplificările vor fi realizate de partenerii de la Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” lași: Elena Zanet, bibliograf info-documentarist, și Dumitru Șerban, bibliograf.
Apoi colega noastră Maria Nimerciag, expert restaurator, va prezenta participanților caracteristicile individualizatoare ale unui volum de patrimoniu și le va dezvălui secretele și ingredientele conservării și restaurării unei cărți de patrimoniu.
Activitatea se va încheia cu o vizită la Muzeul Literaturii Române și Muzeul Poezie(i), unde participanții de la atelier vor putea admira volume de patrimoniu și vor cunoaște în mod direct modalități de expunere și protejare a cărții.
în imagine: Liturghierul, tipărit de Macarie la Tîrgoviște în anul 1508, prima tipăritură de pe teritoriul Țării Românești, obiect aflat în patrimoniul MNLR lași.

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – Iași
View Organizer Website

Venue

Casa Muzeelor, Iași
Vasile Alecsandri, 6
Iași, 700054 Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.