Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Iași: ateliere de construcție și creație coregrafică după tehnica de dans „Preljocaj”, susținute de coregraful francez Guillaume Siard.

6 decembrie, 2022 - 11 decembrie, 2022

👯‍♂️ Începând de astăzi, găzduim ateliere de construcție și creație coregrafică după tehnica de dans „Preljocaj”, susținute de coregraful francez Guillaume Siard.
Atelierele fac parte din proiectul „Stil, Metodă, Compoziție Coregrafică – Angelin Preljocaj”, aparține Institutului de Cercetare Multidisciplinară în Artă din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași și este coordonat de conf. univ. dr. Lorette Enache. Școala Doctorală de Teatru din cadrul UNAGE participă, de asemenea, la organizarea evenimentului.
🕺Compania de Balet Preljocaj a fost înființată în 1984 de Angelin Preljocaj (dansator, coregraf și regizor) și a devenit în 1996 Centru Național de Artă Coregrafică – Ballet Preljocaj. Acesta funcționează în Aix-en-Provence. Din 2006, compania are propriul spațiu de desfășurare. Clădirea, care a primit numele de Pavillon Noir, este construită din metal și sticlă, are patru studiouri, o sală de spectacole și oferă dansatorilor spațiile și atmosfera potrivite pentru creație.
Coregrafiile create de Angelin Preljocaj au fost preluate de instituții mari de artă: Scala din Milano, New York City Ballet, Opera de Stat din Berlin sau Opera Națională din Paris.

Detalii

Începe:
6 decembrie, 2022
Se termină:
11 decembrie, 2022
Eveniment Category:
Site web:
https://www.facebook.com/muzeulliteraturiiromane.iasi/photos/a.404173286351058/5078864532215220/

Organizator

Muzeul Național al Literaturii Române – Iași
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Casa Muzeelor, Iași
Vasile Alecsandri, 6
Iași, 700054 Romania
+ Hartă Google