Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Iași: conferința „Dialog filosofic: Timpul, prieten sau dușman? Seneca ne răspunde”, sâmbătă, 2 aprilie 2022

2 April

Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași și Asociația „Noua Acropolă” Iași invită publicul la o serie de conferințe dedicate unor importante teme de reflecție filosofică.
Primul eveniment din această serie, „Dialog filosofic: Timpul, prieten sau dușman? Seneca ne răspunde”, va avea loc sâmbătă, 2 aprilie 2022, începând cu ora 11.00, la Muzeul „Poni – Cernătescu”, situat pe strada Mihail Kogălniceanu nr.7B.

Timpul constituie un vechi subiect de cercetare, dar tema este la fel de actuală și astăzi, dat fiind că dimensiunea în care trăim ne marchează profund viețile. Este posibil să fim prieteni cu Timpul sau să simțim că nu ne ajunge pentru a face tot ceea ce ne propunem. Aspecte ale acestei probleme sunt tratate de Seneca, filosoful stoic oferind în scrierile sale câteva idei și reflecții care ar putea să ne ajute în a deveni „prieteni ai Timpului”.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile. Cei interesați se pot înscrie la numărul de telefon 0741.394.303 sau printr-un e-mail pe adresa na-iasi@noua-acropola.ro.

Coordonatorii acestui proiect sunt Marius Andro, director „Noua Acropolă” Iași și dr. ing. Monica Nănescu, șef Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”.

Details

Date:
2 April
Event Category:

Organizer

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași
View Organizer Website

Venue

Muzeul Memorial “Poni – Cernătescu”
Str. Mihail Kogălniceanu nr. 7 B
Iași, Iași 700454 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.