Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Iaşi: deschiderea expoziţiei de fotografie “Descoperiri arheologice din Germani”, care va avea loc luni, 11 aprilie 2011, începând cu ora 17.30

11 April, 2011 - 8 May, 2011

Expoziţia de fotografie „Descoperiri arheologice din Germania”

– valori ale creaţiei universale –

11 aprilie – 8 mai

În cadrul seriei de evenimente Café Kultour 2011, Centrul Cultural German Iaşi şi Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi au plăcerea de a vă invita la deschiderea expoziţiei de fotografie „Descoperiri arheologice din Germania”, care va avea loc luni, 11 aprilie 2011, începând cu ora 17.30, la Muzeul Unirii.

Expoziţia de fotografie „Descoperiri arheologice din Germania” prezintă în imagini piese de excepţie rezultate în urma cercetărilor arheologice efectuate în spaţiul german, descoperirile fiind datate din paleolitic până în perioada migraţiilor. Printre acestea, menţionăm celebrul disc ceresc de la Nebra din secolul al XVII-lea î.Hr., al cărui cod astronomic secret încă nu a fost elucidat, celebra pălărie de aur de la Schifferstadt, precum şi tezaurul din aur de la Eberswalde (secolul 9 î .Hr.). Manifestarea documentează trecutul celtic şi germanic al teritoriului Germaniei, contactul cu Roma precum şi alte faze importante ale istoriei pe care doar descoperirile arheologice le pot dezvălui.

Expoziţia a fost iniţiată de către Institutul German de Arheologie din Berlin ( departamentul Eurasia), fiind organizată la Iaşi în colaborare cu Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, unde va fi inaugurată de către Excelenţa Sa Andreas von Mettenheim, ambasadorul Germaniei în România, Prof. dr. Svend Hansen, Directorul Departamentului Eurasia din cadrul Institutului German de Arheologie, şi Prof. univ. dr. Nicolae Ursulescu de la Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Prezenţa dumneavoastră la acest eveniment ne-ar face deosebită plăcere.

Vă aşteptăm!

Dr. Alexandru Rubel

Director

Centrul Cultural German Iaşi

Dr. Lăcrămioara Stratulat

Director General

Complex Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi

Details

Start:
11 April, 2011
End:
8 May, 2011
Event Category:
Event Tags:
, ,

Organizer

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași
View Organizer Website

Venue

Muzeul Unirii Iași
Str. Alexandru Lăpușneanu nr. 14
Iași, Iași 700057 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.