Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Iași: Expoziția de pictură și grafică a Grupului 4+ la Muzeul Unirii | 3 – 30 septembrie 2021

3 September, 2021 - 30 September, 2021

Expoziția de pictură și grafică a Grupului 4+

Muzeul Unirii

3 – 30 septembrie 2021

 

Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași organizează, la Muzeul Unirii (str. Lăpușneanu nr. 14), în perioada 3 – 30 septembrie 2021, expoziția de pictură și grafică a Grupului 4+, ce va reuni pe simeze lucrări ale artiștilor Dumitru Bostan, Mihail Gavril, Niculai Moroșan și Mihail Voicu.

Cei 4 absolvenţi ai secţiei de grafică a Liceului de Artă „Octav Băncilă” Iași, promoția 1981, au constituit acest grup, în formula inițială 4+1, în anul 2009, când au și organizat prima expoziție la Galeria „Cupola” din Iași, urmată de alte expoziții deschise în Piatra Neamț – Galeria „Lascăr Vorel”, Suceava – “City Gallery” și București – Galeria „Apollo”

În anii care au urmat, grupul a participat la câteva tabere și călătorii de documentare (Antilești, Balcic și Santorini), finalizate, de fiecare dată, cu expoziții tematice la Suceava, Iași, București, Sinaia, Bistrița, Fălticeni și Piatra Neamț, iar în 2019 a fost editat și un catalog aniversar, încununând întreaga activitate artistică și expozițională a celor 10 ani.

Acum, după un an al unei nedorite întreruperi, dată fiind situația pandemică, cei patru artiști își reunesc creațiile în cadrul expoziției organizate la Muzeul Unirii, vernisajul având loc vineri, 3 septembrie 2021, ora 18.00.

Expoziția va fi prezentată de dr. Maria Bilașevschi, critic de artă, invitatul de onoare al acestui eveniment expozițional de grup, fiind pictorul Liviu Suhar.

Gazdă și moderator va fi Mihail Voicu, muzeograf.

Vă așteptăm cu drag!

 

 

Manager,

Dr. Lăcrămioara Stratulat

 

Şef Secția Relaţii publice,

Dr. Coralia Costaş

Details

Start:
3 September, 2021
End:
30 September, 2021
Event Category:

Organizer

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași
View Organizer Website

Venue

Muzeul Unirii Iași
Str. Alexandru Lăpușneanu nr. 14
Iași, Iași 700057 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.