Loading Events

« All Events

Iași: expoziția “La Belle Epoque – eleganță, rafinament, culoare” Muzeul Municipal “Regina Maria”

6 August - 20 August

Muzeul Municipal “Regina Maria” din Iași vă invită sâmbăta, 6 August 2022, începând cu ora 10:00, la vernisajul expoziției ” La Belle Epoque – eleganță, rafinament, culoare”.
Evenimentul, organizat la Galeriile „Dumitru I. Grumăzescu” Iași de pe strada Lăpușneanu reînvie prin fotografii, picturi și ținute realizate în spiritul Belle Epoque amintirea unui timp istoric fixat în memoria colectivă drept unul al eleganței, dar și al marilor împliniri și progrese realizate în toate domeniile.
Expoziția impresionează prin numărul mare de fotografii valorificate, din colecția Muzeului Municipal ,,Regina Maria” Iași, care au meritul de a creiona o imagine a societății surprinsă în ultimele două decenii ale veacului al XIX-lea și în primul deceniu al secolului al XX-lea. Alături de bunurile culturale cu valoare istorică și artistică, amintind doar obiectele de arta decorativă și mobilierul specific epocii, exponatele auxiliare permit redarea și evocarea unor crâmpeie din viața europenilor de dinainte de declanșarea Marelui Război.
În cadrul expoziției pot fi admirate bunuri culturale din colecțiile: Ateneului Național Iași, Sophia, Mihaela Iacob Design, Le’adore
Galeriilor Dana, Mihai Coțovanu, Ofelia Huțul, Daniela Isache.
Vă așteptăm la vernisaj și vă invităm să vizitați expoziția!

Details

Start:
6 August
End:
20 August
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/muzeis/photos/a.1964763940455271/3284166331848352/

Organizer

Muzeul Municipal Iași
View Organizer Website

Venue

Galeriile „Dumitru I. Grumăzescu” Iași
strada Lăpușneanu nr. 24
Iași, Iași Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.