Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Iași: expoziția „Scriitori în izolare”, Muzeul „Mihai Eminescu” Iași

15 mai - 15 iunie

În perioada 15 mai – 15 iunie 2020, sunteți invitați să vizitați expoziția „Scriitori în izolare”, la Muzeul „Mihai Eminescu” Iași cu prilejul redeschiderii muzeelor literare ieșene.

Expoziția, curatoriată de muzeografii Lăcrămioara Agrigoroaiei, Liviu Apetroaie și Nicoleta Dabija, propune o integrare „culturală” în contextul social actual, o privire în oglindă a fenomenului izolării, așa cum îl trăim noi astăzi și cum a fost trăit de scriitorii altor vremuri.

În cadrul acesteia, vor fi prezentate bunuri culturale (cărți, fotografii, manuscrise, obiecte personale) aparținând scriitorilor Ion Creangă, Mihail Sadoveanu, Constantin Negruzzi, Vasile Alecsandri, George Topîrceanu, care amintesc de perioade critice din viața lor, de locuri în care au fost reținuți, exilați ori nevoiți să se refugieze. Prin expunerea obiectelor de patrimoniu oferim posibilitatea nu doar de a percepe tipurile posibile de izolare (voluntară, recomandată, forțată), dar și pe aceea de a înțelege cum au trecut anumiți autori prin perioade dificile (război, excluderi, destituiri, exil, prizonierat), impuse ori autoimpuse.

Expoziția „Scriitori în izolare” poate fi vizitată la Muzeul „Mihai Eminescu” Iași în perioada 15 mai – 15 iunie 2020, de marți până duminică, în intervalul orar 10:00-17:00.

Detalii

Începere:
15 mai
Se termină:
15 iunie
Eveniment Category:

Loc de întâlnire

Muzeul „Mihai Eminescu”
Bulevardul Carol I, nr. 31
Iași, 700507 Romania
+ Harta Google
Sit web:
https://www.muzeulliteraturiiiasi.ro/mnlri/muzee/muzeul-mihai-eminescu/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *