Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Iași: Marți, 13 decembrie 2022, de la ora 14:00, la Muzeul „Sf. Ierarh Dosoftei – Mitropolitul” are loc atelierul de educație muzeală și literară Începuturile limbii române

13 decembrie, 2022

Marți, 13 decembrie 2022, de la ora 14:00, la Muzeul „Sf. Ierarh Dosoftei – Mitropolitul” are loc atelierul de educație muzeală și literară Începuturile limbii române, organizat în parteneriat cu Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași.

Elevii vor participa la o vizită interactivă în cadrul muzeului, vor admira o tiparniță în mărime naturală și vor afla detalii despre activitatea Mitropolitului Dosoftei și a cronicarului Miron Costin, în special contribuția acestora la începuturile scrierii în limba română.

În a doua parte a activității, plecând de la un zapis din anul 1687 cu semnătura cronicarului Miron Costin, cei prezenți vor fi provocați să deslușească misterele alfabetului slavon și să îl exerseze într-o sesiune de transliterație cu texte surpriză.

Coordonatori activitate: Daniela Sănduleanu (bibliotecar Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” Iași), Iunia-Maria Ștefan (educator muzeal MNLR Iași), în colaborare cu Ana Honcu (muzeograf MNLR Iași).

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – Iași
View Organizer Website

Venue

Muzeul „Sf. Ierarh Dosoftei – Mitropolitul” – Muzeul Național al Literaturii Române Iași
Str. Anastasie Panu nr. 54
Iași, Iași 700019 Romania
+ Google Map