Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Iaşi: Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi derulează în perioada 28 iulie – 15 noiembrie 2021, proiectul Bienala Internaţională de Gravură Contemporană N-E, ediţia a IV-a, Iași, 2021

28 July, 2021 - 15 November, 2021

BIGC – Bienala Internațională de Gravură Contemporană N-E

ediția a IV-a, Iași, 2021

            Muzeul de Artă din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iaşi, Muzeul Naţional de Artă al Moldovei din Chişinău – Republica Moldova, Casa de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi” și Fundația „Izvor”, derulează în perioada 28 iulie – 15 noiembrie 2021, proiectul Bienala Internaţională de Gravură Contemporană N-E, ediţia a IV-a, Iași, 2021, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

BIGC – Bienala Internaţională de Gravură Contemporană N-E, ediţia a IV-a urmărește creșterea vizibilității artei ieșene pe plan local, regional, național și internațional, îmbogățirea experiențelor socio-culturale, promovarea principiilor și valorificarea în scopuri educative a învățământului artistic universitar și post-universitar.

Concursul, desfășurat exclusiv online, este deschis pentru artiştii plastici profesionişti, studenţii din anii terminali şi masteranzi ai instituţiilor de învăţământ superior artistic, din ţară şi din străinatate. Lucrările de licenţă nu vor fi admise, iar participarea este gratuită.

Calendarul de desfășurare al ediției din acest an va cuprinde următoarele etape:

16 august – 25 septembrie 2021 – Perioada de înscriere a lucrărilor pe site-ul www.bigciasi.ro;

26 septembrie – 28 septembrie 2021 – Jurizarea lucrărilor;

19 octombrie 2021 – Lansarea expoziției virtuale pe site-ul www.bigciasi.ro, vernisajul expoziției cu lucrări ale artiștilor premiați din edițiile anterioare, prezentată publicului în cadrul Muzeului de Artă Iași și în spațiul expozițional exterior al Casei de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi”, precum și lansarea catalogului de expoziție. După data de 1 noiembrie 2021, această expoziţie va fi itinerată la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei – Chişinău, Republica Moldova.

Detaliile privind regulamentul acestui concurs și procedura de înscriere pot fi consultate pe www.bigciasi.ro. Pentru mai multe informații puteți să contactați organizatorii la adresa bienala.gravura.iasi@gmail.com. Valentina Druțu – director proiect.

 

Manager,

Dr. Lăcrămioara Stratulat

Şef Secție Relaţii publice, marketing, logistică proiecte și programe

Dr. Coralia Costaş

 

Details

Start:
28 July, 2021
End:
15 November, 2021
Event Categories:
,

Organizer

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași
View Organizer Website

Venue

Complexul Muzeal Național “Moldova” – Iași
Piața Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 1
Iași, Iași 700028 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.