Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Iași: Obiectul lunii aprilie la Muzeul Național al Literaturii Române Iași este manuscrisul semnat de George Topîrceanu, traducerea operei Visul unei nopți de vară de William Shakespeare

4 April - 30 April

Obiectul lunii aprilie este manuscrisul semnat de George Topîrceanu, traducerea operei Visul unei nopți de vară de William Shakespeare. Documentul poate fi admirat și cercetat la Muzeul „George Topîrceanu” până la sfârșitul lunii.
Piesa Visul unei nopți de vară a fost tradusă în limba română de George Topîrceanu și publicată în 1921, după ce revenise din prizonieratul din Primul Război Mondial (1916-1918).
Manuscrisul a fost donat Bibliotecii Teatrului Național din Iași de către Otilia Cazimir, cu condiția să fie păstrat așa cum este. Textul, cu valoare de document literar, a fost scris de poetul George Topîrceanu pentru a fi jucat pe scena Teatrului Național din Iași, dovada fiind unele indicații speciale pentru directorul de scenă, indicații care ulterior au fost șterse cu creionul înainte de publicarea manuscrisului în volum.
Aflați mai multe detalii pe site-ul nostru sau direct la Muzeul „George Topîrceanu”. Vă așteptăm!

Details

Start:
4 April
End:
30 April
Event Categories:
,

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – Iași
View Organizer Website

Venue

Muzeul „George Topîrceanu”
Strada Dimitrie Ralet nr. 7, Iași
Iași, Iași 700108 Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.