Loading Events
 
 

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași propune publicului, în perioada 3 – 5 august 2021, noi proiecte educative desfășurate la Palatul Culturii, în cadrul programului de educație muzeală Atelierele DICE – D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ):

 

  • Marți, 3 august, de la ora 10.00, atelierul „Ceasul: o călătorie în timp”, recomandat copiilor cu vârsta de peste 8 ani (preț bilet: 20 lei). Participanții vor face o incursiune în Expoziția „RetroTehnica” de la Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, urmând ca apoi să creeze și să decoreze un ceas, în sala de Educație Muzeală.
  • Miercuri, 4 august, de la ora 11.00, atelierul de țesut la gherghef, recomandat copiilor cu vârsta de peste 6+ ani (preț bilet: 20 lei). În cadrul acestui atelier, participanții vor vizita expoziția „Grindare, păretare, scoarțe. Povești țesute” deschisă la Muzeul Etnografic al Moldovei, urmând să dezvolte activitatea practică în sala de Educație Muzeală, după modelele vizionate în expoziție.
  • Joi, 5 august, ora 11.00, atelierul „Jocurile copilăriei”, recomandat copiilor cu vârsta de peste 5 ani (preț bilet: 10 lei).

Participanții vor vizita expozițiile „RetroTehnica” și „Retrospectiva telefoanelor mobile”, iar mai apoi, vor confecționa un dispozitiv de comunicare la distanță, pe cât de simplu, pe atât de ingenios.

Prețul biletelor include toate materialele necesare.

Numărul participanților este limitat, evenimentele desfășurându-se în condiții de siguranță sanitară, conform normelor impuse la data desfășurării atelierului.

Programările se pot face la tel. 0232 275 979, interior 116, e-mail: ateliereledice@palatulculturii.ro sau printr-un mesaj pe pagina de Facebook @Atelierele DICE, cu cel puțin o zi înainte.

DICE – D(istractiv)-I(nteractiv)-C(reativ)-E(ducativ) este un program de educație muzeală derulat de Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, cu sprijinul muzeelor de la Palatul Culturii din Iași. Atelierele tratează teme diverse, inspirate de patrimoniul cultural, comunicând într-o manieră atractivă informații despre acesta și transformând vizita la muzeu într-o experiență memorabilă.

 

Manager,

Dr. Lăcrămioara Stratulat

Şef Secție Relaţii Publice,

Dr. Coralia Costaş

Details

Start:
3 August, 2021
End:
5 August, 2021
Event Categories:
,

Organizer

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași
View Organizer Website

Venue

Complexul Muzeal Național “Moldova” – Iași
Piața Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 1
Iași, Iași 700028 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *