Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Iaşi: Proiectul artistic-educativ-muzeal „Portativul tânărului artist” Ediție dedicată Zilei Culturii Naționale

15 January

Proiectul artistic-educativ-muzeal „Portativul tânărului artist”

Ediție dedicată Zilei Culturii Naționale

 

 

Muzeul Ştiinţei și Tehnicii „Ştefan Procopiu” din cadrul Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, în parteneriat cu  Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” Iași continuă proiectul cultural-educativ „Portativul tânărului artist” prin organizarea sâmbătă, 15 ianuarie 2022, ora 17.00, în Sala „Ştefan Procopiu” de la Palatul Culturii, a unui nou eveniment intitulat  „La steaua…”. Această ediție este dedicată Zilei Culturii Naționale, marcând împlinirea a 172 de ani de la nașterea poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889), și va include un programul artistic susținut de elevi de la clasa de teatru (îndrumător prof. Erica Moldovan) și de la clasa de canto (îndrumători: prof. dr. Daniela Ciocoiu, prof. Diana Neacșu), acompaniați la pian de prof. Carmen Costea și Alexandru Ioan Ciotloș.

Iniţiat şi coordonat de Carmen Zaharia-Danicov, profesor la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” și de dr. ing. Monica Nănescu, șef al Muzeului Ştiinţei şi Tehnicii „Ştefan Procopiu”, proiectul oferă elevilor, studenţilor şi cadrelor didactice din învăţământul vocaţional ieşean posibilitatea de a performa în spaţii scenice neconvenţionale. Astfel, muzeul devine o adevărată esplanadă culturală, menită a prefigura un interesant spaţiu de lansare a tinerelor talente în domeniul muzicii, respectiv al artelor dramatice şi coregrafice

 

Evenimentul se desfășoară cu respectarea normelor sanitare în vigoare. Accesul se face în baza prezentării certificatului verde Covid-19.

 

 

Manager Interimar,

Drd. Valentina Druțu

     Şef Secția Relaţii Publice

Dr. Coralia Costaş

 

Details

Date:
15 January
Event Categories:
,

Organizer

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași
View Organizer Website

Venue

Muzeul Științei și Tehnicii “Ștefan Procopiu” – Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași
Piaţa Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 1
Iași, Iași 700028 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.