Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Iași: Sâmbătă, 14 ianuarie 2023, de la ora 10:00, în Muzeul Pogromului de la Iași (Casa Muzeelor) va avea loc un nou atelier de educație muzeală din cadrul proiectului „Cu eșarfa la muzeu”.

14 ianuarie, 2023

Sâmbătă, 14 ianuarie 2023, de la ora 10:00, în Muzeul Pogromului de la Iași (Casa Muzeelor) va avea loc un nou atelier de educație muzeală din cadrul proiectului „Cu eșarfa la muzeu”.

Patrula Lynxul Alb (Cercetașii României – Sapatino Iași, clasa a VIII-a) va face o vizită interactivă în care ghidajul clasic va fi intercalat cu descoperirea intuitivă a exponatelor muzeale. Participanții vor descoperi poveștile martorilor și victimelor Pogromului de la Iași, precum și implicațiile Holocaustului, prin exerciții de gândire critică, de argumentare și analiză a situațiilor prezentate.

Scopul activității este combaterea atitudinilor negaționiste, creșterea gradului de conștientizare a faptelor istorice și identificarea unor soluții practice ce pot fi aplicate în viața de zi cu zi pentru combaterea discriminării și a marginalizării în comunitate.

Activitatea este coordonată de Noemi Cuza (coordonatoare patrulă) și Ioana Leontioaia (educatoare muzeală MNLR Iași).

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – Iași
View Organizer Website

Venue

Casa Muzeelor, Iași
Vasile Alecsandri, 6
Iași, 700054 Romania
+ Google Map