Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Iași: Vineri, 3 martie 2023, începând cu ora 14:00, vă așteptăm la Casa Muzeelor, la o discuție în limba engleză, interesantă și antrenantă, în jurul conceptului Drum Bun.

3 martie, 2023

Vineri, 3 martie 2023, începând cu ora 14:00, vă așteptăm la Casa Muzeelor, la o discuție în limba engleză, interesantă și antrenantă, în jurul conceptului Drum Bun.

Rezultat al proiectului Protect Public Space, inițiat și dezvoltat de Centrul Ceh (Czech Centre Bucharest), harta Drum Bun prezintă două perspective asupra arhitecturii socialist-moderniste – clădiri și elemente reprezentative ale acestui stil, dar și construcțiile ce se regăsesc la intrarea în localitățile și județele din România. Cele din urmă nu sunt specifice doar țării noastre, ci pot fi descoperite și în alte țări ce au făcut parte din blocul de Est.

Drum Bun este un ghid turistic alternativ, ce oferă un mod nou de a privi spațiul public și moștenirea arhitecturii socialiste care ne înconjoară. De asemenea, este un proiect careîși propune să arate, sub forma unei hărți fizice, o serie de construcții relevante pentru cultura locală, și astfel să tragă un semnal de alarmă asupra stării continue de degradare în care multe dintre acestea se află.

Invitații sunt Roberta Curca și Jakub Charousek, curatorii proiectului, iar moderatorul va fi arhitectul Tiberiu Teodor-Standu.

Evenimentul face parte din seria de discuții Classix in Focus din cadrul Classix Festival 2023.
Intrarea este liberă.

Details

Date:
3 martie, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/555608883015584/?ref=newsfeed

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – Iași
View Organizer Website

Venue

Casa Muzeelor, Iași
Vasile Alecsandri, 6
Iași, 700054 Romania
+ Google Map