Loading Events
 
 
  • This event has passed.

În intimitatea jurnalului | Expoziție MNLR în București Mall Vitan 9 – 21 iulie 2021

Vă invităm să pătrundeți în intimitatea jurnalelor din arhiva Muzeului Național al Literaturii Române! Tema jurnalului a fost discutată intens de-a lungul timpului. Există o autocenzură când vine vorba despre scrierea unui jurnal? Autorul are conștiința, în momentul scrierii, că rândurile împărtășite pe foaia de hârtie vor fi publicate și, astfel, dezvăluite cititorilor? De unde vine această nevoie a scriitorilor de a se confesa? Unele scrieri specifice acestui gen memorialistic nu au rezistat timpului, fiind distruse de autori sau de familiile acestora, la cererea testamentară a scriitorilor. Altele au fost publicate, neținând seama de dorința de a rămâne documente de familie, foarte intime, așa cum le considerau semnatarii acestora.

Sunt jurnale de creație, jurnale de bord (radiografierea propriului destin pe măsura parcurgerii drumului vieții), jurnale de îndrăgostiți și jurnale intime. Tot atâtea mărturisiri, confesiuni stârnite de nevoia de a înregistra trăirile, emoțiile, întâlnirile cu mentorii, iubitele sau cu destinul, intențiile și schițele unor idei care s-au transformat în opere. Jurnalele dezvăluie și ascund deopotrivă, modelează percepții și de-construiesc prejudecăți.

Toate manuscrisele și fotografiile prezentate în expoziția din București Mall Vitan fac parte din bogata arhivă a muzeului, iar autorii textelor și ai materialelor selectate au căutat să aducă în prim-plan câteva aspecte care pot încuraja vizitatorii expoziției din centrul comercial să înceapă propriul jurnal.

Expoziția poate fi vizitată zilnic, de luni până duminică, în perioada 9 – 21 iulie 2021, în București Mall Vitan (Calea Vitan 55-59).

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne sunați la 0736.598.451 sau să ne scrieți la programe@mnlr.ro (Gabriela Toma).

Details

Start:
9 July, 2021
End:
21 July, 2021
Event Category:

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – București
View Organizer Website

Venue

București Mall – Vitan
Calea Vitan 55-59
București, București 031282 Romania
+ Google Map

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *