Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

În perioada 15-31 ianuarie 2023 exteriorul Casei Filipescu-Cesianu (Muzeul Municipiului București) de pe Calea Victoriei 151 găzduiește expoziția interactivă și incluzivă ROMÂNI DE POVESTE.

15 ianuarie - 31 ianuarie

În perioada 15-31 ianuarie 2023 exteriorul Casei Filipescu-Cesianu (Muzeul Municipiului București) de pe Calea Victoriei 151 găzduiește expoziția interactivă și incluzivă ROMÂNI DE POVESTE.
Lansarea va avea loc duminică, 15 ianuarie, ora 11.00, în prezența actriței Monica Davidescu și va consta într-un atelier pentru copii cu și fără deficiență de auz care vor avea ocazia să descopere povestea a 18 români excepționali care au pus țara noastră pe harta lumii.
„Români de poveste” este o colecție de povești și resurse educative care face parte din seria pe care echipa #AFostOdata o îmbogățește permanent. Colecția se adresează tuturor copiilor de vârste mai mari și mai mici, ba chiar și adulților care vor să afle mai multe despre oamenii cu realizări remarcabile în muzică, literatură, pictură, sport, istorie.
Poveștile pot fi accesate gratuit pe site în format audio și în limba semnelor române aici: https://afostodata.ro/romani-de-poveste/, iar conținutul audio original poate fi ascultat și pe Spotify sau iTunes. În același timp, copiii pot completa online quiz-uri interactive cu informații de tipul Știați că? Să ținem minte, Fun Facts.
În plus, toți vizitatorii Casei Filipescu-Cesianu și trecătorii care străbat Calea Victoriei 151 vor putea scana cu ajutorul telefonului mobil un QR code și vor putea descoperi poveștile celor 18 români de poveste: Aurel Vlaicu, Nicolae Grigorescu, Nicolae Iorga, Lucian Blaga, Mihai Eminescu, George Enescu, I.L. Caragiale, Ecaterina Teodoroiu, Henri Coandă, Nadia Comăneci, Ion Creangă, Sofia Nădejde, Smaranda Brăescu, Constantin Brâncuși, Ana Maria Brânză, Hariclea Darclée, Alexandru Ioan Cuza și Ștefan cel Mare.
Proiectul cultural este finanțat de Ministerul Culturii prin programul Ziua Culturii Naționale și este implementat de Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture în parteneriat cu Muzeul Municipiului București.

Organizator

Muzeul Municipiului București
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Casa „Filipescu-Cesianu” – Muzeul Municipiului București
Calea Victoriei nr. 151
București, București 010072 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare