Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

În perioada 18-24, Muzeul ASTRA celebrează 2 evenimente importante ale lunii februarie, Ziua Brâncuși, în data de 19, și Dragobetele, sărbătoarea iubirii din calendarul țăranului român.

18 februarie - 24 februarie

Arhitectura iubirii
De la frumusețea naturii la măiestria omului
18-24 februarie 2023
În perioada 18-24, Muzeul ASTRA celebrează 2 evenimente importante ale lunii februarie, Ziua Brâncuși, în data de 19, și Dragobetele, sărbătoarea iubirii din calendarul țăranului român.
Pentru a sărbători 147 de ani de la nașterea sculptorului român, care a înțeles ca nimeni altul modul în care meșterii de la sate alegeau și transformau lemnul, am pregătit o incursiune în lumea satului din zona Gorj, așa cum este el reprezentat în Muzeul ASTRA. În aceste gospodării se observă cum frumusețea naturală a lemnului primea valențe utilitare, dar și artistice.
Propunem publicului să asiste la un atelier demonstrativ al meșterului Ciprian Avram, în care astfel de stâlpi sunt decorați în mod tradițional.
Apoi, pentru a-și exersa creativitatea și dexteritatea, vizitatorii de toate vârstele pot lucra mici opere de artă inspirate de opera lui Brâncuși, sub îndrumarea meșterului Andrei Buda. Acesta îi învață cum se prelucrează creativ lemnul și cum se alege dalta corectă. Totodată, cei mai mici vizitatori pot imprima simboluri pe hârtie.
Continuăm activitatea inspirată de Constantin Brâncuși până în data de 24 februarie, de Dragobete, mergând pe firul roșu al iubirii. Invităm cuplurile de îndrăgostiți, dar și îndrăgostiții de natură și de frumos, să parcurgă traseul gospodăriilor gorjene din Muzeul în Aer Liber și să descopere obiceiuri de Dragobete și piese de puzzle, care compun o imagine inspirată de sculptorul român, pe care o iau amintire acasă. Activitatea se desfășoară pe parcursul întregii săptămâni, iar în data de 24 februarie, cei care descoperă lucrarea primesc la final un bilet cu acces gratuit în Muzeul ASTRA.
Activități și program:
• 18-19 februarie, în PaMM: atelier creativ de sculptură în lemn (inspirată de opera lui Constantin Brâncuși) și imprimare cu cerneală a unor simboluri tardiționale – meșter Andrei Buda
• 18-19 februarie, în PaMM: atelier demonstrativ de sculptură a unui stâlp tradițional gorjean – meșeter Ciprian Avram
• 18-24 februarie: traseu „Arhitectura iubirii” (pentru cupluri, dar nu numai), în Muzeul în Aer Liber. Pliantul conține indicații despre traseul de tip treasure hunt la gospodăriile gorjene, în care participanții găsesc fragmente de puzzle, care la final compun un colaj inspirat de opera lui Brâncuși. Traseul va fi marcat pe harta muzeului, în aplicația mobilă și pe pliant.
!! Cine completează puzzle-ul și îl aduce la front-desk în 24 februarie primește un bilet cu acces gratuit în Muzeul ASTRA!!

Detalii

Începe:
18 februarie
Se termină:
24 februarie
Eveniment Categories:
,
Site web:
https://www.facebook.com/events/894128645235052/

Organizator

Complexul Național Muzeal ASTRA – Sibiu
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Complexul Național Muzeal „ASTRA” – Sibiu
Piaţa Mică nr. 11 - 12
Sibiu, Sibiu 550182 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare