Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

în perioada 19 aprilie – 8 iunie 2022 Sala Mansarda a Muzeului de Arta Piatra-Neamț va găzdui expoziția temporară „Monumentele Basarabiei furate’’

19 April - 8 June

în perioada 19 aprilie – 8 iunie 2022 Sala Mansarda a Muzeului de Arta Piatra-Neamț va găzdui expoziția temporară „Monumentele Basarabiei furate’’, organizată de Asociația „Monumentum” în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Moldovei.
^Expoziția cuprinde 31 de planșe care prezintă peste 35 de monumente ridicate în perioada interbelică în Basarabia, reconstruite sau restaurate în perioada 2009-2021. Panourile foto-documentare au fost grupate tematic, redând istoricul troițelor sfinților basarabeni, al monumentelor închinate Regelui Ferdinand întregitorul, al monumentelor grănicerilor români căzuți pe Nistru, al cimitirelor eroilor români din cele două războaie mondiale și al monumentelor închinate unor personalități marcante militare și civile.
Q Proiectul expozițional a fost conceput în contextul declarării anului 2021 de către Patriarhia Română „Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul, valoarea liturgică și culturală a cimitirelor, dar și a pastorației românilor din afara granițelor“.
Vă așteptăm la muzeu în fiecare zi de marți până duminică, între orele 10.00 – 18.00.

Details

Start:
19 April
End:
8 June
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/ComplexulMuzealNationalNeamt/posts/3103826739856306

Organizer

Complexul Muzeal Județean Neamț – Piatra Neamț
View Organizer Website

Venue

Muzeul de Artă Piatra-Neamț – Complexul Muzeal Județean Neamț
Piața Curtea Domnească, nr. 1
Piatra-Neamț, Neamț 610100 Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.