Loading Evenimente

« Toate Evenimente

În perioada iunie – august 2020, Secţia de Etnografie şi Artă Populară, din cadrul Muzeului Municipal Câmpulung, găzduieşte o expoziţie dedicată exclusiv iei muscelene. „IA – măiestrie nepierdută în timp” este o expoziţie ce le va spune vizitatorilor povestea unică a iei de la Muscel.

5 iulie - 31 august

În perioada iunie – august 2020, Secţia de Etnografie şi Artă Populară, din cadrul Muzeului Municipal Câmpulung, găzduieşte o expoziţie dedicată exclusiv iei muscelene.
„IA – măiestrie nepierdută în timp” este o expoziţie ce le va spune vizitatorilor povestea unică a iei de la Muscel.
În decursul secolelor XIX și XX, frumusețea și noblețea portului autentic muscelean au impresionat mari maeștri ai picturii românești, precum: Nicolae Grigorescu, Gheorghe Tătărescu, Theodor Aman și Carol Popp de Szathmary. Operele de artă ale acestora, fie ele acuarelele, desenele sau uleiurile, au surprins adevărata valoare a spectaculosului costum popular purtat cu mândrie şi eleganţă de femeile din Muscel. Lucrări care au înfăţişat diferite aspecte ale costumului muscelean cu trăsăturile sale cele mai caracteristice.
Portul muscelean are o valoare inestimabilă din punct de vedere artistic, fiind considerat printre cele mai frumoase din ţară.
Simbolistica unei importante componente din costumul popular muscelean, simbolistica iei, reprezintă dovezi atemporale ale măiestriei de ieri și de azi, fiind totodată, adevărate bijuterii de patrimoniu etnografic, promovate inclusiv la nivel regal de către Reginele Elisabeta și Maria la ceremonii de rang naţional.
Vă aşteptăm cu mult drag să vizitaţi expoziţia dedicată unui important obiect din lada de zestre a tradiţiei locale.

Detalii

Începere:
5 iulie
Se termină:
31 august
Eveniment Category:

Loc de întâlnire

Muzeul Municipal Câmpulung. Secția de Etnografie și Artă Populară
Str. Republicii nr. 5
Câmpulung, Argeș 115100 Romania
+ Harta Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *