Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

În zilele de 1, 2 şi 3 noiembrie 2019, între orele 10.00-18.00, Fundaţia Kogaion 115 vă aşteaptă la târgul „Moșilor de Toamnă”, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român

1 noiembrie, 2019 - 3 noiembrie, 2019

În zilele de 1, 2 şi 3 noiembrie 2019, între orele 10.00-18.00, Fundaţia Kogaion 115 vă aşteaptă la târgul „Moșilor de Toamnă”, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3. Intrarea este liberă.

Meșteșugarii veniţi la acest eveniment expun o diversitate de ţesături și costume tradiţionale, icoane, covoare ţesute la război, măști populare, jucării din fibre naturale, obiecte din lemn sculptat, mobilier pictat în stil săsesc, vitralii, bijuterii tradiţionale, vestimentație din piele, dantelă realizată cu suveica, așa zisa „Dantelă a reginelor”, artă practicată și de Regina Elisabeta a României.

Pentru a avea cămări îmbelșugate, dar și pentru a împărți, în aceste zile, pentru sufletele celor adormiți, vizitatorii pot găsi la târg o ofertă gastronomică deosebit de variată. Toate regiunile țării sunt prezente prin produse specifice fiecăreia: păstrăv afumat de pe Valea Putnei, brânzeturi prospete de pe meleaguri argeșene, șvaițer din ținutul Călimanilor, preparate ieșene din carne afumată tradițional, uleiuri presate la rece din zona Clujului, pâine și cozonaci din Țara Bârsei, turtă dulce de Covasna, prăjituri de casă maramureșene, creme din miere cu roșcove de pe Valea Buzăului. De asemenea, la târg putem degusta și cumpăra patiserie artizanală vegană, murături și dulcețuri pe alese, fructe şi legume de sezon. Mustul și sucul de mere proaspăt stors sunt doar câteva din bunătățile care vă așteaptă să le descoperiți gustul.

În curtea din spate a muzeului, colecționarii de antichități au, ca de obicei, nenumărate obiecte ce poartă farmecul vremurilor trecute.
Nu va lipsi nici ospăţul caracteristic oricărui Târg de Moşi, cu pastramă de berbecuț la grătar, mititei, sarmale cu mămăliguță sau bulz ciobănesc.

Copiii pot afla tainele meșteșugurilor la atelierele de creație.

Photo credit: Vladimir Bulza

Detalii

Începe:
1 noiembrie, 2019
Se termină:
3 noiembrie, 2019
Categorie Eveniment:

Organizator

Muzeul Național al Țăranului Român – București
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul Național al Țăranului Român – București
Şoseaua Kiseleff 3
București, București 011341 Romania
+ Hartă Google