Loading Evenimente

« Toate Evenimente

Înscrieri Simpozionul de Artă și Istoria Artei, ediție ONLINE

21 august - 16 octombrie

Cea de-a IV-a ediție a Simpozionului de Artă și Istoria Artei va avea loc ONLINE pe data de 12 noiembrie 2020, începând cu ora 09.30. Tema este „De la impresionsim la postmodernism. Definiții, concepte, teoretizări”. 

Dacă doriți să susțineți o prezentare în cadrul acestui Simpozion, termenul limită pentru înscriere și primirea rezumatelor este 16 octombrie 2020. Participarea se face pe baza unei înscrieri prealabile printr-un email transmis la adresa pinacoteca@muzeulbucurestiului.ro.

Sunt acceptate prezentări care reflectă activitatea teoreticienilor, istoricilor, criticilor de artă, curatorilor, conservatorilor, restauratorilor, precum şi cea a artiştilor-creatori, consacraţi sau aflaţi la debutul carierei artistice. Se pot aborda teme legate de ceea ce a însemnat impresionismul pentru istoria artei universale, cum a pătruns acesta în spațiul românesc, artiști influențați de impresionism și subiectele abordate de aceștia, cercetări legate de dezvoltarea artei în România, de la începutul secolului al XIX-lea, în secolul al XX-lea și până în prezent. Prezentările se vor susține, la alegere, în limba română sau în limba engleză, însă rezumatele vor fi bilingve.

Detalii sunt disponibile aici.

 

Detalii

Începere:
21 august
Se termină:
16 octombrie
Eveniment Categories:
,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *