Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea anunță evenimentul: ZIUA CENTRULUI VECHI

27 septembrie, 2019

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea anunță evenimentul :

ZIUA CENTRULUI VECHI

Vineri, 27 septembrie 2019, începând cu ora 15.00, pe strada Progresului se va desfășura evenimentul ZIUA CENTRULUI VECHI, proiect finanțat de UAT Tulcea, implementat de Organizația CELISEA, în parteneriat cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea, Fundația Județeană pentru Tineret Tulcea, Centrul Cultural ”Jean Bart”.

Ce spun organizatorii – ONG CELISEA:

”În perioada 1 iulie – 30 octombrie 2019 organizația noastră desfășoară în Tulcea proiectul Ziua Centrului Vechi finanțat de UAT Municipiul Tulcea în cadrul sesiunii pe 2019 de finanţări nerambursabile pentru activităţi nonprofit de interes județean. Parteneri în proiect ne sunt Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea, Fundația Județeană pentru Tineret Tulcea, Centrul Cultural ”Jean Bart”.
Scopul proiectului este organizarea unui eveniment cultural inedit, cu relevanță socială, în vederea cunoașterii istoriei localității, motiv pentru care obiectivul general constă în inițierea în municipiu a unui Centrul Vechi. Valoarea proiectului este de 15.500 lei, din care finanțarea de la bugetul local al Municipiului Tulcea este de 11.480 lei.
În urma editării albumului ”Glasul străzilor tulcene” a apărut ideea de a crea în Tulcea un ”centru vechi” pe strada Progresului – determinată de noi ca fiind singura ce păstrează încă, comasat, imobilele din trecut. În urma studiilor efectuate – istoricul clădirilor și a personalităților cărora au aparținut, vrem să facem public aceste informații și astfel cât mai mulți tulceni să ajungă să cunoască o parte din istorie orașului în care trăiesc. Pentru aceasta ne-am gândit să dedicăm o zi pentru ”o plimbare prin Tulcea începutului de secol XX”, desfășurând un eveniment sub forma unui teatru de stradă. Proprietarii caselor vor întâmpina vizitatorii și se vor prezenta singuri, spunându-și ”povestea”. Finalul plimbării îl vom face printr-o ”serată la Avramide”. Pe stradă vom avea postere și imagini din trecut, elemente din istoria caselor.
Urmare a proiectului, pe întreaga stradă vor rămâne, permanent, fotografii de epocă ale clădirilor, însoțite de date sumare, în așa fel încât orice trecător va putea oricând să le admire și să-și facă o idee despre strada veche. Ca atare, de la acest eveniment în viitor s-ar putea vorbi de ”un centru vechi” al Tulcei, iar în anii ce urmează acesta ar putea prinde contur prin tot felul de adăugiri de elemente specifice din trecut și prin extinderea lui la toată zona ce cuprindea fosta strada Sf. Nicolae.

Ziua Centrului Vechi se va derula vineri, 27 septembrie 2019, de la ora 15,00, cu începere de la Casa Armatei.

Menționăm că am făcut toate demersurile necesare pentru ca acțiunea să se desfășoară în condiții optime, motiv pentru care am obținut și acordul de închidere a străzii Progresului și intersecția cu strada Frumoasă de joi, orele 21,00 până vineri, orele 17,30.”

Detalii

Dată:
27 septembrie, 2019
Categorie Eveniment:

Organizator

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea
Telefon
0240 513231
Email
relatiipublice@icemtl.ro; icemtl@icemtl.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” – Tulcea
Str. Progresului nr. 32
Tulcea, Tulcea 820009 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare