Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Simion Gavrilă” Tulcea organizează Sesiunea Națională de Comunicări ”PATRIMONIUL ȘI EDUCAȚIA ÎN MUZEELE DE ARTĂ DIN ROMÂNIA

10 octombrie, 2019 - 11 octombrie, 2019

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea anunță manifestarea :

Sesiunea Națională de Comunicări
„PATRIMONIUL ȘI EDUCAȚIA ÎN MUZEELE DE ARTĂ DIN ROMÂNIA”, ediția a III-a

Joi, 10 octombrie 2019, ora 9:30, la Casa Avramide din str. Progresului, nr. 32, va avea loc deschiderea oficială a lucrărilor Sesiunii Naționale de Comunicări „PATRIMONIUL ȘI EDUCAȚIA ÎN MUZEELE DE ARTĂ DIN ROMÂNIA”, manifestare cultural – științifică aflată anul acesta la cea de-a III-a ediție.

Organizatori: Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea și Asociația de Dezvoltare Regională ”Aegyssus”

Ce spun organizatorii:
” Lucrările sesiunii se vor desfășura la Tulcea, în perioada 10 -11 octombrie 2019 și vor avea în vedere următoarele teme de discuție:
– A. Conservare și restaurare în muzee;
– B. Educație și marketing muzeal;
În acest an s-au înscris la eveniment, alături de reprezentanții instituției gazdă sau a instituțiilor din județul Tulcea, specialiști din cadrul diferitelor muzee din România cu activitate relevantă în domeniul muzeologiei sau restaurării/conservării bunurilor culturale: Muzeul Municipal Câmpulung Muscel, Muzeul Național Bran, Muzeul Județean Argeș, Muzeul Județean Buzău, Complexul Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, Muzeul Militar Național Constanța, Muzeul de Istorie Suceava, Muzeul Național de istorie și Arheologie Constanța, ș.a.
Toate lucrările prezentate vor fi publicate în DOBROART – Anuarul Muzeului de Artă Tulcea, publicație ajunsă în acest an la cea de-a treia apariție editorială și care se bucură de un real succes la nivel național.

Cu ocazia evenimentului, se va organiza și finisajul Bienalei Internaționale de Pictură „Alexandru Ciucurencu”, expoziție-concurs desfășurată la Tulcea în perioada 6 septembrie – 11 octombrie 2019 și care a beneficiat de sprijinul Consiliului Județean Tulcea în cadrul proiectului „Expoziția de arte plastice – 2019”.”

Detalii

Începe:
10 octombrie, 2019
Se termină:
11 octombrie, 2019
Categorie Eveniment:

Organizator

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea
Telefon
0240 513231
Email
relatiipublice@icemtl.ro; icemtl@icemtl.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Casa Avramide – Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” – Tulcea
str. Progresului, nr. 32
Tulcea, Tulcea Romania
+ Hartă Google
Telefon
0240513231