Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea vă invită să vizionați Expoziția ”PAȘI PRIN EVOLUȚIE” la Centrul Muzeal Ecoturistic ”Delta Dunării”

1 septembrie, 2022 - 30 septembrie, 2023

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea vă invită să vizionați
Expoziția ”PAȘI PRIN EVOLUȚIE”
la Centrul Muzeal Ecoturistic ”Delta Dunării”
Începând cu luna septembrie 2022, la Centrul Muzeal Ecoturistic ”Delta Dunării” din str. 14 Noiembrie, nr. 1 bis, publicul va putea viziona expoziția temporară intitulată ”Pași prin evoluție” organizată de Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea în colaborare cu Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” București.
Ce spun organizatorii:
” Expoziția prezintă un ansamblu de exponate, atât animale naturalizate cât și resturi osoase (cranii și schelete), care evidențiază diferite adaptări ale speciilor la mediul lor de viață.
Evoluția vertebratelor este o poveste de tranziții și schimbări adaptative: tranziție din apă pe uscat (din pești în tetrapode), de pe uscat în aer (din reptile în păsări) și, în unele cazuri, o reîntoarcere în mediul acvatic (ex. balene, dugongi) sau terestru (ex. casuari, pinguini).
Când specii din grupuri diferite intră în habitate asemănătoare, aceste specii trebuie să răspundă unor cerințe biologice asemănătoare. Astfel, convergența în habitate explică în parte corpul alungit și prezenţa înotătoarelor, atât ale rechinului cât și ale delfinului, pentru că funcții similare sunt deservite de părți similare în condiții similare. Cu toate acestea, aceste animale provin din ramuri foarte îndepărtate și rămân pește și, respectiv, mamifer.
Toate adaptările evolutive din lumea animală măresc șansele de supraviețuire a speciilor.”

Details

Start:
1 septembrie, 2022
End:
30 septembrie, 2023
Event Category:

Organizers

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea
Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” – București

Venue

Centrul Muzeal Ecoturistic ”Delta Dunării” – Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” – Tulcea
Str. 14 Noiembrie nr. 1
Tulcea, Tulcea 820009 Romania
+ Google Map
Phone
0340 105652
View Venue Website