Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea vă invită să vizionați LUCRAREA LUNII MARTIE 2022 la Muzeul de Artă

1 martie, 2022 - 31 martie, 2022

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea vă invită să vizionați
LUCRAREA LUNII MARTIE 2022 la Muzeul de Artă
Muzeul de Artă din str. Grigore Antipa, nr.2, invită publicul să aprecieze lucrarea ”Eva” (bronz), autor Frederic Storck (1872 – 1942), lucrare care face parte din colecția de sculptură a muzeului.
”Mai tânărul frate al lui Carol şi fiul lui Karl Storck, Frederic Storck, membru al unei familii artistice de elită în perioada situată între sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul celui de-al XX-lea, face figură aparte în arta românească modernă atât prin creaţia sa, cât şi prin implicarea în viaţa socio-culturală a epocii interbelice. Format la Bucureşti şi München, Frederick Storck a fondat celebra grupare „Tinerimea Artistică” din care aveau să facă parte cei mai importanţi artişti români moderni şi a format împreună cu soţia sa, Cecilia Cuţescu-Storck o familie de intelectuali şi artişti care nu de puţine ori a dat tonul înnoirilor în peisajul cultural al epocii.
Stilul academist şi realismul-naturalist l-au înrâurit şi pe Frederic Storck în perioada de început a creaţiei, pentru ca la maturitate el să se îndepărteze de aceste formule, mergând pe o mai accentuată stilizare a formelor.
Asemenea fratelui său, Carol, a lucrat statui alegorice, precum Adevărul, Industria, Agricultura, în marmură de Carrara, dar şi portretele unor personalităţi culturale şi politice: Ion Heliade Rădulescu, Alexandru Macedonski, Mihai Eminescu, Anastasie Simu, Carol I sau Regina Elisabeta. Materialul favorit al sculptorului a fost marmura, probabil pentru nobleţea cu care a reuşit să-şi reprezinte modelele şi pentru trăinicia ei. Arta lui Carol şi a lui Frederic Storck reprezintă un punct de pornire şi un reper pentru dezvoltarea ulterioară a sculpturii româneşti ce va îmbrăţişa, apoi, numeroase direcţii şi stiluri.”
Luiza Barcan (2014)

Details

Start:
1 martie, 2022
End:
31 martie, 2022
Event Categories:
,

Organizer

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea
Phone
0240 513231
Email
relatiipublice@icemtl.ro; icemtl@icemtl.ro
View Organizer Website

Venue

Muzeul de Artă – Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” – Tulcea
Str. Grigore Antipa nr. 2
Tulcea, Tulcea 820017 Romania
+ Google Map
View Venue Website